LoKort

Jonge Vonken, een muzikale cultuurlaureaat, radio VROB en nog meer nieuws in deze LoKort.

Jonge Vonken zoeken makers

Op 20 september 2015 organiseert Jonge Vonken, het ondernemerschapproject van jeugdhuis Lodejo, zijn eerste grote activiteit om het werkjaar te openen: de makerskraam.

Ze willen jonge makers/ondernemers een platform bieden om hun product/dienst te verkopen, te delen met het publiek in een leuke setting. Daarom deze oproep aan makers.

In juni organiseerden ze een makerskraam in samenwerking met Fabriek a brak, het artistiek project van jeugdhuis Lodejo. Standhouders zochten ze toen rond textiel, juwelen en accessoires. De eerste editie beviel de standhouders en de bezoekers en smaakte duidelijk naar meer.

Interesse? Stuur een mailtje naar lobke@lodejo.be met wat jij doet en wat jij hoopt te bereiken door deel te nemen aan makerskraam! Het secretariaat is pas open op 26 juli 2015.

Makerskraam Jonge Vonken Lodejo Lochristi

Vrije Radio Ouden Bos – VROB

VROB Vrije Radio Oudenbos

30 jaar nadat dat Vrije Radio Ouden Bos (VROB) verdween om radio You te worden besliste Dirk Vanluchene om de radio een kort nieuw leven te geven gedurende 1 weekend.

“ Ik ben medeorganisator van Lo Plage een VZW die door het organiseren van evenementen geld inzamelt voor de minder bedeelde kinderen van Groot-Lochristi. Alle opbrengsten van de VZW gaan integraal en in alle discretie naar het sociaal huis dat de ondersteunende projecten begeleidt.

Bij de vorige editie is tijdens nachtelijke gesprekken (met Peter Dhondt en Dirk Everaert) VROB naar boven gekomen en is daar het idee gekomen om een reünie te organiseren op de terreinen van Lo Plage.

Het doel is om samen met vrienden radio te maken en zo een aangenaam weekend te beleven.

Wij kunnen terug op zoek naar onze creativiteit van onze radiojaren. Wij willen radio met een hart maken met vrienden die zich samen achter dit evenement zetten.

Het plezier moet van de radio druipen en de mensen moeten zin krijgen om langs te komen op het terrein.”

VROB zendt uit van op het Lo Plage terrein, gelegen achter de drankencentrale De Clercq, Dorp-Oost 133. Toegewezen frequentie 97.2Mhz (stereo signaal). Tevens zal er voor gezorgd worden dat het signaal gestreamed kan worden via internet via de site www.vrob.be – Het komt uit Zeveneken en even over de grens: Oudenbos.

Radio maken kost ook en publiciteit is welkom bij VROB net als giften en wie solidair is kan dit via BE15 7370 3869 2030.

Inge Smedts cultuurlaureaat

Inge Smedts Casual Chic

Inge Smedts is cultuurlaureaat 2015. Ze kreeg de voorkeur op 3 andere kandidaten. Inge is een veelvuldig muziektalent die al heel dichtbij maar ook zeer ver haar muziek ten beste gaf. Vorig jaar bracht ze haar eerste CD uit. Lochristinaar bracht al verschillende bijdragen over haar en haar muziek.

http://www.lochristinaar.com/blog/casual-chic-een-project-om-naar-uit-te-kijkenhttp://www.lochristinaar.com/blog/casual-chic-meer-dan-chic  – http://www.lochristinaar.com/blog/music-sundays-inge-smedts-en-tim-coulembier

Deeltijds kunstonderwijs in Lochristi

Vanaf 1 september kan je hier deeltijds kunstonderwijs volgen. De gemeente kreeg op 1 juli de toelating van het Vlaams Ministerie van Onderwijs om een filiaal Muziek en Woordkunst van de Kunstacademie Ter Beuken te openen.

Vanaf 9 september kunnen kinderen vanaf 8 jaar een eerste jaar muziek (notenleer en samenzang) en een eerste jaar woord (spreken en spelen) volgen. Kinderen van 6 en 7 jaar zullen initiatielessen woord of muziek kunnen volgen. Alle lessen zullen plaatsvinden in de gebouwen van de Gemeentelijke Basisschool in Lochristi. Alle informatie vind je via deze link: www.lochristi.be/nieuwsdetail/316/deeltijds-kunstonderwijs-in-lochristi

Zo zet de gemeente ook een voet in deze sector van onderwijs. Het volwassenenonderwijs in Hijfte is een ander en eerder project van dit bestuur.

Handbiker Jonas Van de Steene

Jonas Van de Steene uit Zaffelare werd op 12 juli 2de overall in de wedstrijd in Obdam. In zijn categorie was hij de beste.

Mountainbikster Alicia Franck

De ingenieursstudente won vorig weekend de Houffachallenge, een meerdaags MTB-wedstrijd in de Ardennen.

Diamanten huwelijk

Donderdag 16 juli vierden Gilbert De Mol en Christinae Bouckaert hun 60ste huwelijksverjaardag in het WZC Sint-Vincentius te Zaffelare.

Kunstdorp Lissewege met Mien De Winter

Lissewege is omgetoverd tot kunstdorp met meer dan 100 kunstenaars die in dit dorp, geprangd tussen de haven van Zeebrugge en Brugge, tentoonstellen. Het is een ideale locatie om bij minder stralend zomerweet kunst te proeven. Mien De Winter uit Beervelde is een van de kunstenaars.
Meer informatie www.beeldenroute.bewww.dewintermien.wordpress.com

Lissewege kunst 2015

 

Scroll naar boven