LoKort

Skatepark blijft dicht, de Schoonste Boerin van Vlaanderen en de Dakarrally. We bundelden het.

Skatepark

Het vonnis werd vrijdag betekend en dinsdag ging het overleg door met de raadsman van het bestuur. De gemeente gaat nu in beroep tegen dit vonnis om hun rechten te vrijwaren. Ondertussen blijft het skatepark gesloten. Men heeft 30 dagen de tijd om dit beroep ook effectief in te dienen.

“ De gemeente verkiest, net als in het verleden, zeer uitdrukkelijk een onderhandelende oplossing die de wensen van alle partijen kan verzoenen. Het zal dan ook zo snel mogelijk opnieuw rond de tafel gaan zitten met de klagers.
Mits een constructieve ingesteldheid van beide partijen zijn oplossingen zeker mogelijk. Uiteraard hoopt het college van burgemeester en schepenen dat het skatepark binnenkort opnieuw kan gebruikt worden, maar één en ander ligt duidelijk niet enkel in handen van de gemeente.”, aldus het persbericht.

In afwachting blijft het skatepark in de Koning Boudewijnlaan gesloten en is het er op rechterlijk bevel verboden te skaten. Dit verbod geldt ook voor de parking ernaast.

Hoe lang procedures kunnen lopen, is natuurlijk koffiedik kijken. De vraag is natuurlijk ook of er na 4 jaar procedureslag nog een onderhandelende oplossing mogelijk of zelfs wenselijk is? Zal men niet verzanden in een Uyttenhovescenario? Afwachten is de boodschap

Schoonste Boerin

De acht finalisten van de verkiezing van Schoonste Boerin van Vlaanderen begonnen aan hun finaleweek. Vanaf nu gaat het in rechte lijn richting apotheose op zaterdagavond 17 januari 2015 in het Forum van Flanders Expo te Gent. Iets voor 23 uur weten we dan wie de nieuwste Schoonste Boerin in de galerij van deze wedstrijd wordt.

Karen Verplancke uit Beervelde is kandidate en je kon voor de publieksprijs voor haar stemmen.

Het artikel op Lochristinaar – www.lochristinaar.com/blog/beerveldse-karen-verplancke-dingt-mee-naar-titel-%E2%80%98schoonste-boerin-van-vlaanderen%E2%80%99

Dakar

In de Dakarrally zijn ze al een eind gevorderd en het team Bezemer van Daniël Cnudde moest ondertussen opgeven. De MAN 503 Instaforex Loprais Eurol Veka zit nog altijd in de wedstrijd met Jan Van der Vaet uit Lochristi. Vorige jaren was hij teamgenoot bij Bezemer maar deze keer koos hij voor het team van de Tsjech Ales Loprais. Ze staan momenteel 4de in hun categorie. De vrachtwagen is een 6 cilinder met 12.000 cc en een power van > 530 kW die hen op weg houdt.

Je kunt het allemaal volgen via www.dakar.com/dakar/2015/fr/pilote/503.html  

Scroll naar boven