LoKort

Jean Marie
0 reactie(s)
Voetweg 50 Lochristi

© JMDB

Korte berichten

Prijsafhaling Lochristi Fietst!

De 2e editie van ‘Lochristi Fietst!’ zit er op. Van 1 juni tot 1 september ontving je als je te voet of met de fiets was bij 41 handelaars en 9 gemeentediensten in Lochristi een lotje. Deze biljetten kon je deponeren in de groene verzameldozen in het gemeentehuis.

Op 11 september vond de trekking plaats en in totaal vielen 146 personen in de prijzen. 141 deelnemers worden gelukkig gemaakt met een waardebon, geschonken door de ‘Lochristi Fietst!’-handelaars. Drie deelnemers krijgen een fietstas van het gemeentebestuur en geeft twee winnaars ook een elektrische fiets.

Alle winnaars werden persoonlijk uitgenodigd om hun prijs in ontvangst te nemen tijdens een duurzame receptie op 28 september om 20 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Ontvangt SAVE-label

Lochristi krijgt als 39ste gemeente het SAVE-label. De uitreiking van het SAVE-label vond plaats op woensdag 20 september. Het charter bestaat uit 7 doelstellingen die de veiligheid voor elke weggebruiker en voor jongeren en kinderen in het bijzonder moet vergroten.

Lotgenotenorganisatie OVK (Ouders van Verongelukte Kinderen) zet zich in om het aantal (dodelijke) verkeersongevallen bij kinderen en jongeren drastisch te doen dalen.

OVK betrekt steden en gemeenten bij haar strijd voor meer verkeersveiligheid. Op 18 november 2015 ondertekende Lochristi het SAVE-charter. Hiermee ging de gemeente het engagement aan om te werken aan een actieplan. Zie http://lochristinaar.com/nieuws/ondertekening-save-charter

Gemeente viert briljanten huwelijk

Op woensdag 20 september vierden Gilbert Leytens en Augusta De Cleene hun 65ste huwelijksverjaardag. De gemeente zette hen op zaterdag 23 september om 10.30 uur in de bloemetjes.