LoKort

Vrijwilligers worden gevierd. Puuur neem PWA Lochristi over, informatieavond over autodelen en lancering ‘samen veerkrachtig’.

Vrijwilligers

Op vrijdag 9 maart bedankt de gemeente alle Lootse vrijwilligers voor hun belangeloze inzet met een film en een receptie. Daar wordt ook de gevoelsmuur voorgesteld. Onthaal om 19 uur en om 21.15 receptie in ’t Fazantenhof, Bosdreef 5C.

Dag in dag uit geven in Vlaanderen 750.000 vrijwilligers het beste van zichzelf, als leid(st)er bij een jeugdbeweging, mantelzorger van een ziek familielid, bestuurslid van een sociaal-culturele vereniging, trainer van een sportclub of in nog 101 andere functies. Daarom trakteert de gemeente op een boeiende en een film en nadien op een receptie!

Gevoelsmuur

gevoelsmuur

Lochristi werkt in 2018 ook een jaar lang rond veerkracht. Want goed in je vel zitten is belangrijk. Wij Vlamingen zijn nogal binnenvetters. Spreken over gevoelens is geen evidentie… De ‘gevoelsmuur’ die vanaf 9 maart in het Fazantenhof (Bosdreef 5C) staat, nodigt je uit om het gesprek aan te gaan.

Tien lokale besturen zetten zich een jaar lang in voor de veerkracht van anderen. Op complimentendag – 1 maart 2018 – lanceren de 10 lokale besturen van de regio Schelde – Durme het project ‘Samen Veerkrachtig’. Een jaar lang slaan zij de handen in elkaar om de veerkracht van hun burgers te versterken. Want wie voldoende veerkracht heeft, staat sterker en positiever in het leven, veert terug bij stress en tegenslag en kan zich aanpassen aan nieuwe uitdagingen.

Samen krachtig

Veerkracht heeft veel te maken met wat je denkt, voelt en doet. Dit kan je trainen door middel van de 10 Fit in je Hoofd – stappen. Maar ook je leefomgeving speelt een grote rol: een warme buurt, beweegmogelijkheden, ontspanning en cultuur,… de gemeente is de plaats bij uitstek om veerkracht te versterken. Van maart 2018 tot eind februari 2019 vind je in de deelnemende gemeenten workshops, voorstellingen, infomomenten… Meer informatie op www.goudenressort.be

Puuur neemt dienstencheque-onderneming van PWA Lochristi over

Puuur

Op 31 januari stopte vzw PWA Lochristi (Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap)  haar poetsdienst met dienstencheques en droeg ze haar activiteiten over aan Puuur. Dankzij dit partnerschap blijft de dienstverlening voor de klanten gegarandeerd en blijven alle medewerkers aan de slag. Vanaf 1 februari 2018 wordt de huishoudhulp, zonder onderbreking, verder gezet door Puuur.

Deze verandering voor de poets- en strijkdienst vloeit voort uit het feit dat de PWA niet langer georganiseerd wordt vanuit RVA en overgenomen wordt door de VDAB.

Deze laatste besliste dat de PWA-werking wordt omgevormd tot Wijk-Werken en dat de PWA-besturen dienen ontbonden te worden. Hierdoor was het bestuur van PWA Lochristi genoodzaakt om de dienstencheque-onderneming stop te zetten.

Puuur is een belangrijke speler binnen de dienstenchequesector. Het behoud van de tewerkstelling van alle medewerkers draagt men hoog in het vaandel. Bovendien wordt er duurzaam geïnvesteerd in een goede ondersteuning en begeleiding van de medewerkers.

Puuur verzorgt huishoudhulp en strijkhulp bij particulieren via het systeem van dienstencheques. Vanuit 20 regiokantoren in Vlaanderen worden er meer dan 3.200 huishoudhulpen uitgestuurd om te poetsen, te strijken, boodschappen te doen of een maaltijd te bereiden. Een hele ploeg medewerkers die bij 22.000 tevreden klanten paraat staat.

Deelt Lochristi binnenkort elektrische auto’s?

Koopt Lochristi straks haar eerste elektrische deelauto? Waar komt die dan en wie gaat die gebruiken? En hoe werkt dat, elektrisch autodelen? De gemeente legt het haar geïnteresseerde inwoners allemaal uit tijdens de infosessies op 1 of 6 maart. De aanwezigen kunnen dan ook een testritje maken met een 100% elektrische auto.

Wist je dat auto’s 95% van de tijd stilstaan? En dat een eigen auto gemiddeld twee maandlonen per jaar kost? Dat kan dus goedkoper en duurzamer, vindt de gemeente Lochristi.

Daarom wil men van start gaan met elektrisch autodelen. Via partner Partago wil de gemeente we één of meerdere 100% elektrische wagens laten delen door haar inwoners.

Wanneer koopt Lochristi de eerste elektrische auto? Waar komt die dan te staan? Wie doet er mee? Hoe werkt dat autodelen nu precies?

De gemeente legt het allemaal uit op dinsdag 6 maart 2018 om 20 uur in ’t Fazantenhof.

Scroll naar boven