LoKort

Over fietslampjes, bomen planten met de Gezinsbond, verbouwingen, politie en veiligheid en nieuwe snelheidsinformatieborden.

Fietslampjes

Fietsers rijden nog veel te vaak zonder licht en dat is uiteraard gevaarlijk. Men koos een fuiflocatie om 800 fietslichtjes gratis uit te delen op 10 maart. Een setje bestaat uit een wit en een rood lampje dat makkelijk vooraan en achteraan op de fiets bevestigd kan worden. Het zijn alternatieven voor wiens fietslicht er al even de brui aan gaf en belangrijk voor eigen veiligheid.

Boomplantactie

Op zondag 11 maart plantte de Gezinsbond Zaffelare – in samenwerking met de gemeente – de geboortebomen voor de kinderen die in 2017 in Zaffelare geboren zijn. 37 uitnodigingen werden verstuurd en 31 gezinnen reageerden positief om een geboorteboom aan te planten. Ook voor 2 adoptiekinderen die sinds 2017 in Zaffelare een nieuwe thuis gevonden hebben ze een geboorteboom voorzien. De 31 zomereiken kunnen nu groeien aan het Kruispunt tussen Koedreef en ’t Jongestraat.

Verbouwingen Puyenbroeck

Op maandag 5 maart 2018 werd het officiële startschot gegeven van de werken in en rond het provinciaal sportcentrum Puyenbroeck in Wachtebeke. Deze situeren zich vooralk in en rond het zwembad dat gesloten is tot en met 27 april 2018.

Veiligheid

Vanaf half maart kan je als inwoner van Lochristi via de post een vragenlijst ontvangen over de veiligheid in Lochristi. De Veiligheidsmonitor is een bevolkingsbevraging over verschillende veiligheidsthema’s zoals buurtproblemen – preventie – slachtofferschap – onveiligheidsgevoel en de kwaliteit van het politieoptreden.

De verzamelde gegevens bevatten waardevolle informatie voor de uitwerking van het veiligheidsbeleid van de politiezone Regio Puyenbroeck en jouw mening daarover is dus belangrijk.

Als je de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor hebt ontvangen via de post, dan werd je hiervoor toevallig geselecteerd via een steekproef. Je kunt volledig anoniem deelnemen. De enquête terugsturen is gratis of je kunt die online invullen.

De resultaten van de Veiligheidsmonitor verwachten ze begin 2019. Ze zullen gebruikt worden in de beleidsplannen van de politiezone Regio Puyenbroeck.

Nieuwe snelheidsinformatie borden

De gemeente kocht 3 nieuwe snelheidsinformatieborden aan. Respecteer je de snelheidslimiet, dan word je bedankt met een groene tekst of smiley. Rij te snel, dan krijg je een rode tekst of boos gezichtje te zien.

In totaal hebben we nu dertien mobiele snelheidsinformatieborden in de gemeente. Ze hangen ze op die plaatsen waarvan we melding krijgen dat de snelheidslimiet er niet altijd gerespecteerd wordt. De infoborden moeten automobilisten bewuster maken van hun snelheid.

Momenteel hangen er borden in: Denen – Dorpsstraat – Heistraat – Hijftestraat – Koning-Albertlaan – Sparrenlaan – Stationsstraat –   – Rivierstraat – Rostijnenstraat en Smalle Heerweg

De borden werken op zonne-energie en hangen meestal op aan lantaarnpalen. De drie nieuwe borden kosten 9.500 euro.

Alle nieuwtjes van de gemeente ook via https://www.lochristi.be/nieuwsoverzicht

 

Scroll naar boven