LoKort

Bennie
0 reactie(s)
eerste steenlegging Uyttenhove Lochristi

© Bennie Vanderpiete

Eerste steen Uyttenhove en de Techniekacademie

Techniekacademie

Het gemeentebestuur wil leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar op een speelse en creatieve manier laten kennis maken met de wondere wereld van de wetenschap en technologie. Daarom gaan ze van start met de Techniekacademie Lochristi, een samenwerkingsverband met Hogeschool VIVES en het bedrijfsleven. Eén van de doelstellingen is het stimuleren van de instroom van jongeren in technische en wetenschappelijke studierichtingen. Peter Van der Henst, zaakvoerder van bedrijvencentrum Idola steunt dit initiatief en stelt gratis een lokaal ter beschikking aan de kinderen en hun lesgevers. Inschrijven kan al sinds 8 september via www.techniekacademie-lochristi.be

Techniek academie Lochristi

Uyttenhove

Woensdag 5 september werd door burgemeester Yves Deswaene de (symbolische) eerste steen gelegd voor het nieuwe multifunctioneel ontmoetingscentrum Uyttenhove.

“Eind goed, al goed” opende de burgervader zijn verwelkoming en herinnerde aan het feit dat het ondertussen 11 jaar geleden was dat men contact opnam met de Vlaamse bouwmeester en het project opgestart werd. Na heel wat administratief getouwtrek, klachten van buren en bouwaanvragen die geweigerd werden, diende het project aangepast. Er kan nu begonnen worden met de realisatie van een “Uyttenhove Light”. Het nieuwe complex zal bestaan uit o.a. een sporthal met 140m² tribune en een feest- en cultuurzaal voor maximum 750 personen. Die is voorzien van een uitschuifbare tribune. Verder nog publieke ruimte en een terras, (slechts?) 100 parkeerplaatsen en 190 plaatsen voor fietsen.

Dit afgeslankte project is dus ongeveer 15% kleiner – en ondertussen ook heel wat duurder - dan het eerste bouwplan. Daardoor ook geen fuiven of repetities van muziekgroepen meer in Uyttenhove. Zij kunnen binnen afzienbare tijd terecht in de nieuwe Lodejo. De oorspronkelijk voorziene ruimte voor gevechtssporten verhuisde naar de aanbouw bij sporthal Veerleveld in Zaffelare.

Schepen Herve Stevens – die binnenkort met politiek pensioen gaat – stelde ook de ondernemingen voor die bij de realisatie betrokken zijn. Onder meer het architectenbureau Bulk dat instond voor de verschillende ontwerpen en die heel wat van de 140 vergaderingen meemaakten voorafgaand aan deze “eerste steen”. De firma Strabag zal instaan voor de realisatie. De werkzaamheden starten op 15 oktober en de oplevering is momenteel voorzien voor oktober 2020.