LoKort

Jean Marie
0 reactie(s)
Leentje Grillaert Ludo De Waele Frederik Matthys gouverneur

Sierteeltbedrijf bekroond, senioren in actie en academische zitting in De Lozen Boer met Minister Weyts.

Op maandag 7 januari huldigde de Provincie Oost-Vlaanderen tijdens de nieuwjaar ontvangst van de Oost-Vlaamse overheden 4 verdienstelijke Oost-Vlamingen, waaronder sierteeltbedrijf De Waele – Wilwoodii uit Lochristi.

Sierteeltbedrijf De Waele-Wilwoodii uit Lochristi

De kwekerij werd opgericht in 1927. Vandaag wordt het bedrijf geleid door de 3de en 4de generatie kwekers in de familie, Hubert en Lode De Waele samen met Frederik Matthys. Alle ervaring in het kweken van planten werd doorgegeven generatie na generatie. Het maakt 'De Waele - Wilwoodii' één van de meest toonaangevende kwekerijen in België. In 2012 werd een gloednieuwe kwekerij gebouwd van 5 ha. De kwekerij heeft nu een totale oppervlakte van meer dan 16 ha, waarvan 50.000 m² serres en 110.000 m² buitenculturen. De firma werd genomineerd voor de Trends Gazellen 2018 in de categorie kleine bedrijven in Oost-Vlaanderen en dit als één van de snelst groeiende bedrijven.

Meer informatie? http://dewaele-wilwoodii.be/welcome.html

50 jaar Wijngilde met Jubileumweekend en banket in de Lozen Boer

De Lozen Boer  Pannenkoekenhuisje

De Vlaamse Wijngilde is een vereniging van wijnproevers over heel Vlaanderen en Brussel. Ze verenigt 43 commanderijen en zowat 2.100 leden en heeft drie essentiële doelstellingen; het aanbieden van een wijnpraktijkforum met een educatieve opdracht, het naar buiten brengen van een uniform en wervend imago voor elke wijnliefhebber en het creëren van een ernstig en tegelijk ontspannen kader voor bovenstaande doelstellingen.

Op zondag 3 februari vindt er om 11 uur een academische sessie plaats in aanwezigheid van Minister van Toerisme Ben Weyts. Om 13 uur volgt dan het jubileumbanket in De Lozen Boer met uitgelezen wijnen. Meer informatie over de Wijngilde? http://vlaamsewijngilde.org/commanderijen/

Senior in actie

Een hele week lang organiseren ze maar liefst 30 activiteiten speciaal voor 55-plussers. Heel wat activiteiten vinden plaats in het Lokaal Dienstencentrum ’t Fazantenhof. Senior in Actie valt middenin Tournée Minérale en dus zorgen ze voor een aanvullend alcoholvrij aanbod.

Zie SIA voor alle mogelijke activiteiten https://webshoplochristi.recreatex.be/Activities/Overview of het info blad van januari 2019.Inschrijven kan van dinsdag 22 januari t.e.m. vrijdag 8 februari. Het kan ook in het gemeentehuis bij de dienst Ouderen op dinsdag 8-12 - woensdag: 8.30-11 en op donderdag 8-12 en 13.30-17 uur of in de bib, de sporthal en op donderdagmorgen in ‘t Fazantenhof. De inschrijving is geldig nadat je betaald hebt.