LoKort

Jean Marie
0 reactie(s)
Koester cheque CA

Koester ontvangt mooie cheque van C&A, petanqueclub Omega zoekt nieuwe stek, welkom nieuwe inwoners en subsidies voor fietspad.

C&A Foundation en C&A België schenken 165.000 euro aan 10 lokale doelen

Eén van die 10, Koester Lochristi ontvangt 16.500 euro om hun werking verder uit te breiden. Ze steunen al jaren waardevolle projecten in de samenleving.

“ Met winkels in heel België en Luxemburg voelt C&A zich nauw verbonden met de lokale gemeenschappen. Daarom opteerde C&A Belux er in 2018 voor om - naast de grotere doelen als Child Focus Run, de 1 000 km van Kom op tegen Kanker en Beyond the Moon - ook lokale vzw’s te steunen. Door hiervoor te kiezen werd de solidariteitsactie dichter naar de mensen gebracht en werd de actie gedragen door het eigen personeel.

Midden vorig jaar riep C&A Belux haar medewerkers in de 8 districten, het distributiecentrum in Boom en het hoofdkantoor in Vilvoorde dan ook op om een aantal lokale goede doelen voor te stellen die zich inzetten voor het welzijn van kinderen en jongeren in België of Luxemburg. Uit al deze voorstellen werden in totaal tien organisaties geselecteerd die elk 16.500 euro ontvingen. In het district Gent werd gekozen voor Koester Lochristi.

We hebben allemaal wel een kennis, vriend of familielid dat geconfronteerd wordt met kanker en weten dus allemaal hoe ingrijpend deze ziekte kan zijn. Worden kinderen getroffen, dan doet het ons extra veel pijn. We zijn dan ook fier om Koester Lochristi en zo ook het Kinderkankerfonds te kunnen steunen.” aldus Eva Van Elst, Leader Integrated Communications van C&A Belux.

Over C&A

Met meer dan 1.500 winkels in 18 Europese landen en meer dan 35.000 medewerkers, is C&A Europa één van de meest toonaangevende moderetailers in Europa. C&A Europa verwelkomt meer dan twee miljoen bezoekers per dag en biedt het hele gezin kwaliteitsmode voor een betaalbare prijs. Behalve in Europa, heeft C&A ook winkels in Brazilië, Mexico en China.

Petanqueclub zoekt nieuwe locatie

petanque club Omega

PC Omega was jaren geleden gevestigd in het Brouwershof in Zaffelare maar vertrok naar Oostakker waar ze een ruimere locatie konden huren. Het huurcontract loopt op 1 mei 2019 na 9 jaar ten einde en wordt niet verlengd. De transferperiode startte gisteren en loopt tot 15 april. De 150 leden zijn dan ook onzeker over hun toekomst en zijn dringend op zoek naar een geschikte petanqueplek.

De gemeente kon er geen aanbieden behalve de verouderde en beperkte infrastructuur vlakbij Bpost. Meer info over de club via http://www.pcomega.be/index.php of mail naar voorzitter@pcomega.be

Nieuwe inwoners

Morgen zondag 17 maart vindt een ontmoetingsvoormiddag plaats voor de nieuwe inwoners die onlangs in Lochristi kwamen wonen. De gemeente telt vandaag 22.474 inwoners. Het gemeentebestuur organiseert regelmatig een ontmoetingsdag, waarop nieuwe inwoners kunnen kennismaken met hun gemeente en de gemeentelijke dienstverlening.

Hiervoor werden 340 gezinnen uitgenodigd. 97 inwoners (67 volwassenen en 20 kinderen) schreven zich in voor deze ontmoetingsdag.

Provinciale toelage voor de aanleg van fietspaden

De gemeente wil naar aanleiding van wegen- en rioleringswerken fietspaden aanleggen langs Kapelleken, een deel van de Schoolstraat en een deel van de Dorpstraat.

Deze fietspaden maken deel uit van het lokaal functioneel fietsroutenetwerk. Ze komen in principe in aanmerking voor een provincietoelage van 40%. De Oost-Vlaamse deputatie kende een principiële belofte van toelage toe van 121 942,11 euro, als tussenkomst in de aanleg van deze fietspaden.