LoLa4Life 2.0: Lochristi liep en wandelde massaal voor het goede doel

Bennie
0 reactie(s)

© Tekst & Foto's Bennie Vanderpiete

Lochristi beleeft zijn “Warmste Weekend” met 2 grote acties. Vandaag was er LoLa4Life, morgen is er Long May You Run.

Deze middag, stipt om 12 uur, verschenen een 60-tal lopers in Laarne aan de start van LoLa4Life in Laarne. Het grootste deel onder hen liep de volledige afstand, wat overeenkwam met een marathon. De wandelaars, die hetzelfde traject aflegden, waren er enkele uren eerder al aan begonnen. Ze waren even talrijk als de lopers.

Onderweg verschillende haltes, waar de vrijwilligers van Koester voor de bevoorrading zorgden.
Op die stopplaatsen hadden de lopers en de wandelaars, die verkozen om een kortere afstand af te leggen, de mogelijkheid aan te sluiten. Zo kon LoLa4Life in het totaal op 300-tal deelnemers rekenen.

In Bastelare splitsten de groepen zich op. De enen liepen en wandelden naar de Kersthappening in Kalken en de Lootse deelnemers sloegen af richting de feesttent van de Hyftese kerstvrienden. Daar kwamen omstreeks 18.30 uur een 40-tal lopers en een 30-tal wandelaars aan.

Er werd niet alleen gewandeld en gelopen, LoLa4Life zamelde ook geld in via allerlei andere acties. De opbrengst zal verdeeld worden onder OIGO en het kinderkankerfonds Koester. Hoeveel de totale opbrengst zal zijn, is nog niet duidelijk. Dinsdag, op kerstavond, gaan initiatiefnemers Bart Gunst en Danny Clincke een filmpje posten op de sociale media waarin ze het eindbedrag bekend maken. En dat wordt ongetwijfeld terug een erg mooi bedrag voor het goede doel.

Maandag mag u ons verslag met uitgebreide fotoreeks verwachten. Maar nu al aan alle “Lola4Lifers”: “proficiat met jullie warm en sportief hart”.