LoLa4Life 2.0: Lochristi liep en wandelde massaal voor het goede doel

Er werd zaterdag massaal gewandeld voor het goede doel door LoLa4Life. Een puike organisatie, prima weer en een (ongetwijfeld) mooie opbrengst. Al is het nog even wachten alvorens het juiste bedrag bekend gemaakt wordt.

Zaterdag liepen, en wandelden, bijna 300 sportievelingen voor het goed doel. Initiatiefnemers Bart Gunst en Danny Clincke breiden met LoLa4Life 2.0 een vervolg aan de actie uit 2017.Toen kon je enkel lopen, deze keer konden ook de wandelaars deelnemen aan hun evenement.

En die wandelaars begonnen er zaterdag om 9 uur al aan. Startplaats was het gemeentehuis van Laarne. Drie uur later was het aan de lopers om aan hun tocht te beginnen. Maar eerst diende er opgewarmd, op beatversies van “White Christmas” en “Santa Claus is coming”.
De politie werd, voor de begeleiding van de sportievelingen bijgestaan door de WTC “Hijfte Spurters” en MTB-club “De Modder Fokkers” uit Laarne/Kalken.

Lopers en wandelaars legden beiden hetzelfde parcours af, met instapplaatsen aan o.m. aan het Park van Beervelde, de Dekenijstraat en sporthal Veerleveld in Zaffelare. Daar werd ook even gepauzeerd en zorgden de vrijwilligers van Koester voor de bevoorrading. Vooral de lange tafel met vlaaien in Zaffelare oogde indrukwekkend.

In Bastelare splitsen de beide groepen zich dan op. De deelnemers uit de regio Kalken/Laarne – duidelijk in de meerderheid – sloegen af richting de kersthappening in hun gemeente. De Lootse sportievelingen zetten hun tocht voort en kwamen toe in de tent van de Hijftese kerstvrienden. De lopers haalden op het einde nog de wandelaars in en mochten zich zo als eerste opwarmen aan de houtvuren.

Maar niets dan lachende gezichten aan de aankomst. Het was de hele dag droog gebleven, de organisatie was top en de sfeer opperbest.
Schepen Sandro Di Nunzio bedankte – in naam van het gemeentebestuur – de initiatiefnemers, de vele vrijwilligers, alle deelnemers en had ook lof voor de schitterende organisatie van de Hijftese Kerstvrienden. Zelden zo een mooi versierde tent gezien.

De opbrengst van Lola4Life 2.0 kon nog niet bekend gemaakt worden. Er dient nog een en ander afgerekend en de opbrengsten van de Kersthappenings dient nog bijgeteld. Op Kerstavond, stipt om middernacht, zullen Danny en Bart een filmpje posten op de sociale media en het bedrag meedelen. Dat wordt verdeeld onder het kinderkankerfonds Koester en OIGO.Het wordt ongetwijfeld een warme kerstboodschap.

Lochristinaar was bij de start van de lopers aanwezig, ging kijken op de Lootse instapplaatsen en zakte ook af naar Hijfte. Het leverde onderstaande fotoreeks op (Klikken op foto om fotoreeks te openen). Veel kijkplezier en op naar Lola4Life 3.0?

 

 

Scroll naar boven