LoLa4Life met rostjes en een voetbalshirt

Bennie
0 reactie(s)
LoLa4Life met rostjes en een voetbalshirt

2017 kende een erg mooi slot met “De warmste week” van studio Brussel in Puyenbroeck. Eén van de meest succesvolle acties, zowel qua aantal deelnemer als qua opbrengst, was ongetwijfeld LoLa4Life.

Zo’n 330 sportievelingen liepen op zaterdag 23 december (een deel van) het traject van Laarne via Lochristi naar “Music for Life” in Puyenbroeck. Daar aangekomen mochten de initiatiefnemers Danny, Chris, Martin, Ilse, Tom en Bart het podium op om hun verhaal te doen. LoLa4Life bracht maar liefst 52.308 euro op. Dit bedrag zal verdeeld worden onder de goede doelen OIGO en Koester.
Die 52.308 euro zijn het resultaat van de inschrijvingsgelden van de lopers, van lokale acties (denken we bv. maar aan de cheques van de scholen van Laarne en Kalken), maar ook van een aantal bijkomende acties die LoLa4Life organiseerde.

“Een kruiwagen vol rostjes”

Vanaf september plaatste LoLa4Life in Lochristi en Laarne bokalen bij de lokale handelaars waar klanten hun “rostjes” in kwijt konden.
Dat kleingeld werd in een kruiwagen gedeponeerd. Bij een aantal activiteiten was LoLa4Life dan aanwezig met die kruiwagen en kon er geraden worden wat de waarde was van die “kortewagen vol rostjes”. Zo ook op de kerstmarkt van Lochristi op 17 december 2017.

Peter en Sofie de Visscher besloten toen om - samen met dochtertje Louise - ook een gokje te wagen.
Voor 2 euro mocht je een formuliertje invullen met 3 bedragen.
“Normaal ben ik niet goed in raden” aldus Sofie “We deden dus zeker niet mee om te winnen maar om het goede doel te steunen”. Maar hun eerste schatting – 1.725,63 euro - bleek een schot in de roos. De uiteindelijke waarde van de kruiwagen bleek, na telling, 1707,78 euro te bedragen.

Zaterdag 30 december gingen de organisatoren van Lola4Life langs bij Peter, Sofie en Louise om hun prijs te overhandigen. Zij winnen een midweek voor 4 personen in B&B “De Oude Winning” in Herderen. Trouwe kijkers van het programma “Met Vier in bed” herinneren zich ongetwijfeld dat deze B&B in het prachtige Haspengouw vorig seizoen in dit programma aan bod kwam en een erg sterke beurt maakte.

Peter en Sofie liepen niet mee voor het goede doel, maar lieten zich toch niet onbetuigd tijdens “Music for Life”. Peter is niet enkel voorzitter van het oudercomité van GBS Lochristi, maar ook actief als brandweerman. Hij was een van de 1.500 “pompiers” die – trouwens op dezelfde avond als Lola4Life – naar Puyenbroeck trokken met hun actie “Fire for Life”.

Gesigneerd truitje van de Rode Duivels

Dan was er nog het originele shirt van de Rode Duivels. De KBVB had LoLa4Life - via hun videoanalist Herman De Landsheer - een shirt bezorgd van onze nationale voetbalploeg. Dat truitje was gesigneerd door alle spelers die in de selectie zaten voor de interlands tegen Mexico en Polen.
Hierop kon online geboden worden. Aanvankelijk leek de interesse hiervoor beperkt en bleef het bedrag aan de lage kant. Maar een aantal geïnteresseerden hadden voor de tactische aanpak gekozen en boden pas op het einde mee.
Vijf minuten voor aflopen van de bieding werd het hoogste bod afgegeven.
Slager Guy Audenaert uit Kalken mag zich nu de trotse eigenaar noemen van dit originele truitje. Hij telde er 505 euro voor neer.