LONG MAY YOU RUN : 8.000 Euro – de warmte was voelbaar tot in Lochristi

De “Warmste Week” nadert zijn ontknoping en beleefde een heel warm weekend. Heel wat  emotionele momenten en ook de passage van 2.000 brandweermannen was terug een hoogtepunt. Maar onvergetelijk – vanuit Loots oogpunt – was de actie Long May You Run.

Wat startte als een wandeltocht voor het goede doel met eerbetoon aan Chris De Vuyst, groeide uit tot een emotionele rollercoaster. Anne en Pascal waren vroeg uit de veren, vertrokken om 04.30 uur aan de woning van Chris en werden uitgezwaaid door haar echtgenoot Roger. Zij liepen – in regen en wind – van Zaffelare naar Sint-Denijs-Westrem.

Daar stonden een 30-tal wandelaars hen op te wachten om “het licht van Chris” over te nemen en naar het podium van Kortrijk te brengen. Een tocht van 52,8 km. Onderweg zouden er nog een 60-tal wandelaars aansluiten op de verschillende instapplaatsen. Kort na Deinze gingen de hemelsluizen open. Het werd een bijna epische wandeltocht in barre omstandigheden. Maar iedereen zette door.

In Harelbeke, waar ook burgemeester Yves Deswaene aansloot, groeide een mini-concert van Chris Corn uit tot het hoogtepunt van een schitterend eerbetoon. Bij de aankomst in Kortrijk volgde dan eerst de anti-climax: het plein was volzet. Iedereen was verkleumd en terug naar huis rijden leek de betere optie.

Op de terugweg kwam er dan plots een telefoontje van Studio Brussel om “Long May You Run” uit te nodigen voor een micromoment. Een unieke gelegenheid om het  hele verhaal nog eens te vertellen en de cheque van 8.000 euro te tonen. De kers op de taart van een schitterende, maar vooral hartverwarmende, dag. 
Er volgt later nog een officiële overhandiging van de cheque aan vzw OIGO, het eindbedrag zal dan vermoedlijk nog een beetje hoger liggen. 

Het filmpje van de passage op het podium en de foto’s werden ondertussen massaal gedeeld op de sociale media, de reacties vanuit Lochristi zijn hartverwarmend. Dinsdag, mag u het hele verslag van Long May You Run, met uitgebreide fotoreeks, verwachten op Lochristinaar.com.

(Foto's © Annick Gentier & Bennie Vanderpiete)

Scroll naar boven