LONG MAY YOU RUN: bijna 100 deelnemers – inschrijven kan nog

Bennie
0 reactie(s)

© Tekst Bennie Vanderpiete

Long May You Run kan nu al rekenen op 88 wandelaars, de kaap van 100 deelnemers komt dichterbij. Er is ook nog de loopactie. De kerstmarkt en de veiling van voetbalshirts leverden alvast een mooi bedrag op voor het goede doel.

Woensdag start de warmste week. Eva De Roo, Joris Brys en Fien Germijns zullen vanuit Kortrijk 7 dagen lang verzoeknummers draaien en “warme acties ontvangen”. Op Kerstavond wordt dan – traditiegetrouw – bekend gemaakt hoeveel geld er in het totaal opgehaald werd voor alle goede doelen samen.

Long May You Run

Eén van de warme acties uit Lochristi die naar het podium in Kortrijk trekt is “Long May You Run”. De voorbereidingen voor deze wandeltocht voor het goede doel lopen op volle toeren. Zondag is het de grote dag en stapt men van Sint-Denijs-Westrem naar het Nelson Mandelaplein in Kortrijk.
Long May You Run is ook een eerbetoon aan Chris De Vuyst uit Zaffelare. Zij overleed op 27 maart 2018.

Loopactie

Voorafgaand aan de wandeltocht is er een loopactie. Anne Van Coppenolle en Pascal De Kock hebben beiden Chris De Vuyst, een notoir marathonloopster en destijds boegbeeld van de actie LoLa4Life, nog gekend. Het was Anne die dit (privé-)initiatief opstartte. “Het is Chris geweest die me destijds het laatste duwtje in de rug gaf om een marathon te lopen. Ik ben haar daarvoor nog steeds erg dankbaar en deze loopactie is een eerbetoon aan deze inspirerende vrouw” vertelde Anne nog afgelopen weekend bij evenementenradio VROB.

Pascal en Anne zullen zondagmorgen, om 04.30 uur, vertrekken aan de woning waar Chris woonde. Zij zullen naar de startplaats van de wandeltocht lopen en er om 7 uur de fakkel doorgeven aan de wandelaars. Wie de 22,5 km lange tocht van Anne en Pascal nog wil sponsoren kan dit door contact op te nemen met de organisatie (mailen naar info@longmayyourun.be ). Alle giften zijn welkom en gaan volledig naar het goede doel. Het filmpje waarin Anne onlangs zelf opriep om deze actie te steunen, vindt u onderaan dit artikel.

De wandeltocht

Ongeveer de helft van de deelnemers aan de wandeltocht zal de volledige afstand stappen van Sint-Denijs-Westrem naar Kortrijk. Voor hen vertrekt de bus zondag om 06.30 uur aan de kerk van Lochristi.  Na de obligatoire groepsfoto en de aankomst van de lopers, volgt het startschot voor het wandelgedeelte. De hele tocht is er een volgwagen en ook de eerste hulp bij ongevallen is aanwezig. Je weet maar nooit.

Wandelaars die niet de volledige afstand stappen, starten op een van bevoorradingspunten. Zij wandelen dan nog 30 km (Deinze), 19 km (Zulte) of 6 km (Harelbeke). Daar houdt de groep ook telkens 20 à 30 min halt. Dankzij de steun van sponsors, sympathisanten en de hulp van “De vrienden van het oudercomité van GBS Lochristi zullen de wandelaars tijdens de pauzes rijkelijk voorzien worden van (warme) dranken en snacks. Van boterkoeken tot mueslirepen, van pompoensoep en chocomelk tot energydrank. De vrienden van het OC GBS Lochristi vertellen het zelf in een ludiek filmpje, onderaan het artikel.

87 deelnemers, inschrijven kan nog.

Burgemeester Yves Deswaene bevestigde gisteren zijn deelname. Hij zal het laatste stuk meewandelen. Chris Corn zal zondagavond ook aanwezig zijn met zijn gitaar en de wandelaars begeleiden bij “Long May You Run”. De aankomst in Kortrijk is voorzien omstreeks 18.40 uur. Omstreeks 20 uur vertrekt de bus die – op de terugweg naar Lochristi – ook halt zal houden op elk van de bevoorradingspunten.

Op dit moment zijn er 88 deelnemers, maar er is nog plaats op de bussen. Inschrijven kan nog tot morgenavond via de website van Long May You Run (directe link http://longmayyourun.be/inschrijven/ ). Alle wandelaars krijgen in de loop van de week nog een mail met tips en laatste afspraken.

Kerstmarkt brengt 600 euro op

Het was destijds de wens van Chris de Vuyst om OIGO (Opgeven Is Geen Optie) te steunen. Deze vzw heeft als doel een daadwerkelijke bijdrage te leveren in de strijd tegen kanker en het comfort van de patiënten te bevorderen. Long May You Run zamelt niet enkel via de wandeltocht geld in voor dit goed doel. Het voorbije weekend hadden ze een standje op de Kerstmarkt van Lochristi waar men kon deelnemen aan een tombola of gebak kon kopen. Het bestuur van OIGO zakte af naar Lochrist om een kijkje te komen nemen. De actie op de kerstmarkt bracht meer dan 600 euro op.

Veiling voetbalshirts: meer dan 700 euro voor het goede doel!

Long May You Run veilde ook een aantal voetbalshirts voor het goede doel. Bieden kon tot gisterenavond via de veilingsite 2dehands.be. KRC Genk schonk een shirt van zijn sterspeler Sander Berge. Dit truitje bracht 140 euro op, Tom De Sutter is nu de trotse bezitter. KAA Gent steunde de actie LMYR met een shirt ondertekend door de hele ploeg en een gesigneerd truitje van ploegkapitein Vadis Odjidja. De fans hadden er respectievelijk 185 en 180 euro voor over. De topper was een gesigneerd Red Flame shirt van Elena Dhont uit Zaffelare. Een zekere Sven bood maar liefst 201 euro.

Indrukwekkende cijfers! “Zondag is er de wandeltocht. Ik hoop nog steeds dat we de kaap van 100 deelnemers kunnen ronden. Het is indrukwekkend hoeveel steun we krijgen en hoeveel vrijwilligers - veelal in de schaduw – meewerken.  Nadien komt er zeker nog bedankingsmoment voor iedereen die sponsorde of meehielp bij de organisatie” liet initiatiefneemster Ilse Martens ons alvast weten.

(Foto's © Bennie Vanderpiete en Roger Praet)

Oproep sponsors loopactie

 

 

Bevoorrading en eerste hulp