LoPlage : nieuw bestuur en frisse ideeën – nu inschrijven!

Bennie
0 reactie(s)
LoPlage 2019 Aankondiging

© Foto en Tekst Bennie Vanderpiete

Geen zomervakantie meer zonder LoPlage. De 8ste editie van dit recreatieve tornooi vindt dit jaar plaats op 2, 3 en 4 augustus op het (speciaal aangelegde) strand in Dorp-Oost 133. Het vernieuwde bestuur zorgt, naast de klassieke formule, ook voor een aantal nieuwe activiteiten.

Nieuw bestuur

Op 29 december vond traditiegetrouw de cheque-overhandiging plaats van de opbrengst van LoPlage aan het goede doel. Jens Bontinck mocht toen - als nieuwe LoPlage-voorzitter – een cheque van 1.500 euro overhandigen aan de vzw Welzijnsschakels.
Op 2, 3 en 4 augustus zal zijn, nieuwe en verjongde, bestuur voor het eerst zelf instaan voor de organisatie van de 8ste editie. Naast oudgedienden Dirk Vanluchene (Penningmeester), diens echtgenote Kathleen Dauwe en Dré Van Rysselberghe (secretaris), maken nu ook youngsters Tessa Vanluchene, Anke Van Rysselberghe, Simon Oliebos en Tijl Vermassen deel uit van het bestuur. En die nieuwe leden zorgen onmiddellijk voor een frisse wind en een aantal bijkomende activiteiten.

Ongewijzigde formule op zaterdag en zondag

Ongewijzigd blijft de recreatieve tornooiformule op zaterdag en zondag. De deelnemende teams – minimum 5 personen met telkens minstens 1 dame op het speelveld – bekampen elkaar een hele dag lang in wedstrijdjes “strandvoetbal”, “beachvolleybal” en “petanque”.
Deelnemen kan op één van beide - of op beide - dagen. Op het einde van elke wedstrijddag wordt een klassement opgemaakt. Deelnemen kost 75 euro per team. Daarvoor kan men niet enkel een hele dag sporten, maar de ploeg krijgt ook voor 25 euro drankbonnetjes. Ploegen die de beide dagen deelnemen, betalen slechts 125 euro.

Ook dit jaar is er op zaterdagavond een barbecue. De opbrengst van het event gaat terug integraal naar goede doelen. En ook de allerkleinsten werden niet vergeten. Terwijl de ouders sporten, of “verbroederen”, kunnen zij zich vermaken in de zandbak of op het springkasteel.

Vrijdagnamiddag: activiteiten voor mensen met een beperking

Nieuw zijn dit jaar de activiteiten op vrijdagnamiddag voor mensen met een beperking. Het bestuur zorgt voor een aangepast programma en stuurde alvast een uitnodiging naar een 20-tal organisaties en instellingen. Ze zijn allen welkom om op 2 augustus, tussen 14 tot 17 uur, om te komen sporten of te “snoezelen”.

Beerpong op vrijdagavond

Vrijdagavond – en ook dat is nieuw - trekt men volop de kaart van de jeugd met een beerpong-wedstrijd. Elk team bestaat uit 2 (meerderjarige!) personen. Deelnemen kost 25 euro/duo. Deuren openen om 19 uur en een half uurtje later begint de competitie.

Randactiviteiten

Zaterdagavond terug de klassieke barbecue, verzorgd door Jo Catering. Volwassenen krijgen voor 18 euro p.p. een aperitiefje en 3 stukken vlees, kinderen kunnen voor 12 euro genieten van 2 stukken vlees en nadien een ijsje. Op zondagavond is er mogelijkheid om deel te nemen aan een ballonvlucht. Stijn Vercauteren zal – als slot van het sportieve weekend – opstijgen vanop het “strand” in Dorp Oost 133. Wie wil “meevaren” (richtprijs 135 euro) stuurt best een mailtje naar Info@loplage.be. Het vertrek is voorzien tussen 18.30 uur en 19.30 uur.
Nieuw dit jaar zal de “schietroos” zijn. Een speciale bal dient naar een gigantische velcro-roos getrapt. Beschouw het als een soort “voetbaldarts”. Benieuwd wie de beste schutters van Lochristi zijn!

2 goede doelen

De opbrengst van LoPlage 2019 zal – voor het eerst - verdeeld worden over 2 goede doelen. Voor het 4de jaar op rij gaat (een deel van) de opbrengst naar de vzw Welzijnsschakels, een vrijwilligersorganisatie die actief is in heel Vlaanderen. Zij tellen 130 vestigingen, ook Lochristi heeft een afdeling. Welzijnsschakels bestrijdt de armoede onder de eigen kerktoren, de “vierde wereld”.
Maar ook vzw MOK mag dit jaar rekenen op een financieel steuntje. MOK staat voor “Mensen Ondersteunen en Krachtgericht werken”. Deze organisatie biedt in Beervelde - aan meerderjarige personen met een beperking of met nood aan extra zorgen - begeleid studiowonen en dagbesteding aan.

VROB

Gedurende het hele weekend zal evenementenradio VROB terug van de partij zijn. De voormalige “Vrije Radio Oudenbos” werd in 2015 van onder het stof gehaald en zag toen tijdens LoPlage terug het levenslicht. Dit jaar zullen ze er voor de 5de keer bij zijn en hun luisteraars 3 dagen lang verwennen met een aangepaste programmatie en interessante praat- en muzikale gasten.

Deelnemen? Vernieuwde website!

Het verjongde bestuur stak ook de website van LoPlage in een nieuw kleedje. Alle informatie vind je ook www.loplage.be. Inschrijven kan vanaf nu.  
Veel plezier en hopelijk tot 2, 3 en/of 4 augustus!

(Foto's © Bennie Vanderpiete, Roland De Kegel, LoPlage )