LoPlage vernieuwt en schenkt 1500 euro aan Welzijnsschakels

Bennie
0 reactie(s)

© Bennie Vanderpiete

Het is ondertussen al een kleine traditie dat LoPlage tijdens VROB Large de opbrengst van zijn jongste editie bekend maakt en de cheque overhandigt aan het goede doel. Het was deze keer niet anders, al viel er nog meer nieuws te rapen.

Lo Plage vernieuwt en verjongt

Het was de nieuwe voorzitter van Lo Plage – Jens Bontinck – die deze keer het woord mocht voeren en de vernieuwde bestuursploeg mocht voorstellen. Naast oudgedienden Dré Van Rysselberghe, Dirk Van Luchene en zijn echtgenote Kathleen zullen nu ook de “jongeren” Tessa Vanluchene, Anke Van Rysselberghe, Tijl Vermassen en Simon Oliebos mee aan het roer staan.

Na “zeven vette jaren” stoppen Freddy de Wilde en Katrien Welvaert met Lo Plage. Zij geven de fakkel door aan de jongeren en werden samen met hun partner in de bloemetjes gezet. Ook oud-voorzitter Freddy De Wilde nam even het woord om iedereen te bedanken en het nieuwe team alle succes te wensen.

Concept blijft hetzelfde

Het basisidee van Lo Plage blijft hetzelfde” aldus Jens. “Lo Plage blijft een organisatie voor jong en oud, door jong en oud en volledig op vrijwillige basis. Het is nog steeds het enige recreatieve beachtornooi in onze gemeente met een sociaal en sportief karakter. Die formule met volleybal, petanque en voetbal zullen we behouden.”

Het concept blijft dus hetzelfde. Toch zette het nieuwe bestuur ook al eigen accenten. Zo werd de website in een nieuw jasje gestoken ( http://www.loplage.be/ ) en zal er actiever gebruik gemaakt worden van de sociale media om promotie te maken voor het evenement. 

Goede doelen mogen zich melden

Er zijn op onze aardbol heel wat grote problemen, dikwijls op aan de andere kant van de wereld. Daardoor is er soms minder aandacht voor de problemen in de eigen omgeving. LoPlage zal zich blijven inzetten voor een goed doel onder de eigen kerktoren” aldus Jens in zijn maidenspeech.
“Vzw’s of organisaties uit Lochristi, die zich met kleinschalige projecten inzetten voor een goed doel en het welzijn in onze gemeente, mogen zich steeds aanbieden.
Zij kunnen dit doen via de website of door te mailen naar info@loplage.be.
Midden februari zullen we dan beslissen welk goed doel, of goede doelen, we zullen steunen met de opbrengst van LoPlage 2019. Die 9de editie van het beachtornooi zal volgend jaar plaatsvinden op zaterdag 3 en zondag 4 augustus.”

1.500 euro ten voordele van vzw Welzijnsschakels

Tot slot mocht de nieuwbakken voorzitter ook de opbrengst van de editie 2018 overhandigen. Het was Patrick Goossens die  in naam van vzw welzijnsschakels de cheque in ontvangst mocht nemen.
Eerder dit jaar schreef Lochristinaar reeds over het mooie werk dat vzw Welzijnsschakels verricht en de (huisvestings-)problemen waarmee de organisatie kampt. Zie https://www.lochristinaar.com/nieuws/voedselbank-ook-lochristi

Alvast 3 en 4 augustus vrijhouden in de agenda!