LoS for Kids: prijzen voor De Sprankel en GBS Beervelde

Het sierteeltmuseum ontving de voorbije weken alle vijfdejaars van de basisscholen Lochristi voor de jaarlijkse “LoS for Kids”. Een leerrijk bezoek, afgesloten met een knutselmoment. Zondag kon er gestemd worden. Het 5de leerjaar van GBS De Sprankel won de publieksprijs, het 5de jaar van GBS Beervelde won de juryprijs.

LoS for Kids

Van 16 t/m 25 mei heerste er een gezellige drukte in het sierteeltmuseum (LoS). In het kader van “LoS” for Kids” kwamen alle vijfdejaars van de Lootse basisscholen om beurt naar de site van de oude pastorie van Zaffelare. Maar ook de tuinbouwscholen van Melle en Sint-Niklaas, en het Scheppersinstituut uit Wetteren, kwamen op bezoek met een aantal klassen. In het totaal 348 leerlingen en een 30-tal leerkrachten. Zij werden ondergedompeld in de historiek van de sierteelt in Lochristi.

Elk bezoek eindigde – voor de 11 Lootse klassen – steevast met het maken van een klassikaal kunstwerk. Dit jaar knutselde men onder leiding van Sylvie Overfeldt rond het thema bijen, passend met de week van de bij die momenteel loopt (29 mei t/m 5 juni). 

LoS for Kids 2022 - © Cultuurdienst Lochristi

Verkiezing “De sierlijkste klas”

Het voorbije weekend werden al die kunstwerken dan van een nummertje voorzien en tentoongesteld. Alle bezoekers konden een stem uitbrengen op het mooiste object. Na telling van de 354 stemmen bleek dat het 5de leerjaar van De Sprankel – net als bij de vorige editie – de publieksprijs won met 66 stemmen. Zij zijn “de sierlijkste klas 2022” en kregen deze morgen het bezoek van Jasmien Mees van de cultuurdienst en Rony De Smet. Die hadden niet enkel een wisselbeker mee voor de leerlingen, maar ook een heerlijke aardbeientaart. De klassen 5A en 5B van de Wegwijzer legden beslag op de 2de en 3de plaats. De publieksprijs ging naar het 5de leerjaar van GBS De Sprankel. Zij wonnen bloemengebakjes voor de hele klas. Proficiat aan alle leerlingen!!

LoS for Kids 2022 - © Cultuurdienst Lochristi
 

Scroll naar boven