LRV Christi Ruiters zondag met eerste luik dubbeltornooi

De Christi Ruiters bestaan 61 jaar. Zondag organiseren ze terug hun jaarlijks ponytornooi. Volgende zondag volgt dan het ruitertornooi.

Ontstaan van de Christi Ruiters

De Christi Ruiters bestaan dit jaar 61 jaar. Frans Clierinck, Gerard De Clercq en Roger Buysse waren destijds als ruiter aangesloten in Beervelde. Na gesprekken met de toenmalige onderpastoor Naessens, besloot men een eigen ruitervereniging op te starten. Ook Roger Balthau en Hilaire Van Hecke – twee andere Lootse ruiters die bij een rijvereniging in Destelbergen aangesloten waren – stapten mee in het project. En zo werd in 1957 de LRV Christi Ruiters  boven de doopvont gehouden.

Wat zijn de Christi Ruiters?

De LRV Christi Ruiters is een sportclub voor ruiters met een eigen paard of pony. Er zijn 3 afdelingen:  de ponyruiters (tot maximum 16 jaar), de recreanten (iedereen met een eigen paard die gewoon zin heeft om op een degelijk niveau paard te rijden en ook les te krijgen) en de competitieruiters (met paarden). Tijdens de winterwerking zijn er wedstrijden dressuur en jumping.
In de zomer zijn er de zomertornooien.  Die bestaan uit drie verschillende disciplines: jumping, individuele dressuur en groepsdressuur (in vier- of achttal).

Zondag ponytornooi

Dit weekend organiseert LRV Christi Ruiters het eerste luik van zijn jaarlijkse dubbeltornooi. Zondag kan u in de Haanhoutstraat naar het ponytornooi waar de drie disciplines afgewerkt worden. Bij de pony’s dienen de springruiters ook verplicht deel te nemen aan de dressuur.

Jumping begint bij de allerkleinsten voor de eerste keer met gewoon over balkjes lopen en stijgt bij de pony’s tot een maximum hoogte van 110. De hoogte is afhankelijk van de klasse en de grootte van de pony. Bij de groepsdressuur worden oefeningen afgewerkt met 4 of 8 ruiters.
Bij de pony’s heb je vier klassen Begin 1, Begin 2, Licht 1 en Licht 2.

Een en ander vangt reeds aan om 9 uur. Voor de ruiters die ’s voormiddags in actie komen is er de prijsuitreiking kort na de middag. Omstreeks 17 uur volgt dan de huldiging van de winnaars van de namiddagcompetities. Op het ponytornooi is er ook nog een competitie ponyspelen en stoelrijden.
Er worden zondag 450 combinaties verwacht voor dit provinciaal tornooi. Toch zijn er ook pony’s en clubs uit andere delen van het land.

Volgende week Ruitertornooi

Volgende zondag, 2 september, is er op dezelfde locatie dan het ruitertornooi met paarden.
Bij de paarden zijn er 9 klassen: Begin 1-2, Licht 1-2, Midden 1-2, Zwaar 1-2 en ZZ.
De jumpingwedstrijden beginnen bij minimum 70 cm en gaan tot maximum 130 cm afhankelijk van de categorieën.
Dan worden er 600 combinaties verwacht.

(Afbeeldingen en foto’s © Linda Vangansewinckel – Christi Ruiters)

 

Scroll naar boven