Ludio speelt 4 voorstellingen van “Dappere magnolia’s”

“Dappere magnolia’s” is het nieuwe stuk waarmee toneelgroep Ludio uitpakt. De 4 voorstellingen gaan door in zaal Sint-Hubertus in Zaffelare op 24, 25 november en 1 en 2 december 2023. De voorstelling van 1 december is al uitverkocht.

 “Dappere magnolia’s” van Robert Harling

Dappere Magnolia’s is een toneelstuk van de Amerikaanse schrijver Robert Harling. Het stuk is een komisch drama over de band tussen 6 vrouwen die allen hetzelfde kapsalon bezoeken. Het stuk werd in 1989 verfilmd met een ijzersterke cast met o.m. Julia Roberts, Shirley MacLaine, Daryl Hannah en Dolly Parton. De oorspronkelijke titel van het stuk – “Steel magnolia’s – verwijst naar vrouwen die zowel traditionele vrouwelijkheid als een “stalen” standvastigheid weerspiegelen.
Ludio speelt het stuk in een en vertaling van Robert Hondshoven.

Korte inhoud

“Dappere magnolia’s” speelt zich af in het kapsalon van Brigitte (Veerle Colpaert) en haar nieuwe assistente Francine (Sjouke Van de Vijver) die er niet zeker van is of ze nu wél of niet getrouwd is. Zoals het een wereldwijze kapster betaamt, knipt Brigitte niet enkel maar geeft ook advies aan de dames die er over de vloer komen. Zo ook aan de excentrieke en steenrijke burgemeestersweduwe Claire Duval (Hilde Ost) en aan de cynische maar innemende zuurpruim Louise Beckers (Christa Haertjens). Dan zijn er nog Marleen Pauwels (Nancy Raes) – een dame met een belangrijke functie – en haar mooie dochter Chris (Joske De Roo) die binnenkort gaat trouwen. Maar als blijkt dat Chris (die diabetes heeft) zwanger is en daardoor haar leven riskeert, groeit bij de dames het plotse besef van hun sterfelijkheid.

“Girlpower”

Toneelgroep Ludio lanceerde, een tijdje terug, een oproep voor “nieuw bloed”. Dat leverde 4 nieuwe leden op en zij kregen alle vier een rol in “dappere magnolia’s”. Nancy Raes en Veerle Colpaert hadden al toneelervaring. Voor Sjouke Van de Vijver en Josephine “Joske” De Roo is het hun eerste productie. Door omstandigheden moest de voorziene regisseur, Marc De Bruycker, verstek geven. Hij werd vervangen door Saskia Van Kerckhove uit Lokeren. Dappere magnolia’s wordt dus ook een avondje “Girlpower”.

Voorstellingen

Ludio speelt 4 voorstellingen van “Dappere magnolia’s”: op 24, 25 november en 1 en 2 december, telkens om 20 uur in zaal Sint-Hubertus in Zaffelare. De voorstelling van 1 december is al uitverkocht. De zaal heeft een capaciteit van 80 toeschouwers en die hebben allemaal een zitje aan een tafel zodat men, met een drankje, kan genieten van de productie. Kaarten bestellen kan per mail (reservaties@ludio.be) of telefonisch (0471/425 125 of 0478/242754). Volwassenen (18+) betalen 12 euro, jongeren (18-) 8 euro. De vip formule (met gratis drankje en versnapering) kost 18 euro per persoon.

Scroll naar boven