Ludio speelt “SCHAFTTIJD”

“Schafttijd” is het nieuwe stuk waarmee toneelgroep Ludio uitpakt. De 4 voorstellingen gaan door in zaal Hermeline in Hyfte op 24, 25 maart, 31 maart en 1 april 2023. Tickets kunnen nu al gereserveerd worden.  
 

“Schafftijd” van Paul Coppens

De ondertussen 72-jarige Paul Coppens uit Aalst speelde in zijn jeugd in het studentencabaret “Mercurius” waarvoor hij ook sketches bedacht. Zijn eerste toneelstuk schreef hij tijdens zijn legerdienst. Nadat hij bij diverse toneelverenigingen aansloot als acteur, zette hij zich in 1981 terug aan het schrijven van stukken. Zijn grote doorbraak kwam er met “Schafttijd” dat vanaf 1985 drie seizoenen lang opgevoerd werd in het Fakkeltheater in Antwerpen.

De tragikomedie “Schafttijd” is het verhaal van twee onafscheidelijke vrienden. Ze liepen samen school, waren samen bij het leger, en pakken al meer dan twintig jaar samen pinten. En ze werken ook samen, de ene als aannemer en de ander als metserdiender. Twee levensechte figuren maar met uiteenlopende karakters. De schafttijden zorgen altijd voor leuke gesprekken tussen de patroon en zijn gast. Maar… dan slaat de crisis toe “in den bouw”.

De cast

Geen uitgebreide cast deze keer met slechts 2 acteurs op het toneel. Dimitri Van Bellegem en Pieter Taghon zijn de bouwvakkers van dienst. Regisseur van deze productie is Dirk Meul die u, met het woord- en muziekgroepje Zafflo&co, recent nog aan het werk kon zien met de voorstelling “Een grenzeloze liefde” in zaal Sfeervelde en tijdens de Kersmarkt in de kerk van Lochristi.

Voorstellingen

Ludio speelt 4 voorstellingen van “Schafttijd”: op 24, 25 en 31 maart en op 1 april, telkens om 20 uur in zaal Hermeline in Hyfte. Alle toeschouwers hebben een zitje aan een tafel zodat men, met een drankje, kan genieten van de productie. Kaarten kunnen nu al besteld worden. Reserveren kan per mail (reservaties@ludio.be) of telefonisch (0471/425 125). Volwassenen betalen 10 euro, studenten 6 euro. De vip formule (met gratis drankje en versnapering) kost 15 euro.

Schafttijd - © Ludio Toneelgroep

Scroll naar boven