“Ma Plus belle histoire d’amour…” met Sarah D’hondt is uitverkocht!

Bennie
0 reactie(s)
Sarah D'hondt - © Patrick Haegens Foto 1

Tekst Bennie Vanderpiete © Foto's Patrick Haegens

25 jaar geleden nam de wereld afscheid van het icoon Barbara. Een wervelende persoonlijkheid met een fascinerende nalatenschap vol mooie liedjes. Sarah D’hondt brengt op 28 januari, samen met 4 muzikanten, een intieme ode aan Barbara. De voorstelling is intussen volledig uitverkocht.

Op zaterdag 28 januari  - in zowat anderhalve week dus - treedt chansonnière Sarah D’hondt op in zaal Uyttenhove. Ze brengt er die avond “Ma plus belle histoire d’amour, c’est vous”, een programma met liedjes van Barbara. De voorstelling kreeg dan ook de titel van één van haar bekendste nummers.

Sarah D'hondt - © Patrick Haegens Foto 2

In een vorige bijdrage (hier klikken) brachten we u een interview met “de nachtegaal van Gent” Sarah D’hondt en Patrick Haegens, de bezieler van dit project. Voor wie nu nog plaatsen wil is er slecht nieuws. De voorbije weken liep het storm voor kaartjes voor dit optreden. “De voorstelling is al sinds enige tijd volledig uitverkocht. Meer zelfs, er is zelfs al een wachtlijst” laat Paul Denis van Cultuursmakers weten.  

De voorstelling

De première van dit programma rond Barbara was op 18 november in de Minard in Gent. Een week later trad Sarah - met veel succes - op in het atelier van de kunstschilder Marcel Hastir te Brussel. Een plek waar Barbara in oktober 1954 zelf nog optrad, heel bijzonder dus.  

Sarah D'hondt - © Patrick Haegens Foto 3

In “Ma plus belle histoire d’amour, c’est vous” brengt Sarah een 16-tal nummers van Barbara. “Het programma is één geheel, zonder pauze. We wisselen grote hits af met kleinere pareltjes. Maar we kijken vooral naar “de kleuren”. Zo stelden we een mooi boeket samen van verschillende sferen. Gwen Cresens - een schitterende accordeonist die al langer in het wereldje van de Franse Chanson vertoeft – nam de muzikale leiding op zich. Dat maakt het geheel zeer mooi."

"Barbara had een groot repertoire, er was dus keuze. Sommige nummers voel ik heel goed aan, andere nog niet. Maar het kan zijn dat als ik de teksten ervan herontdek en nog meer weet over de context waarin die nummers ontstonden, die liedjes me toch zullen raken. Zo denk ik dat mijn programma rond Barbara, deze intieme ode aan die Franse chansonnière, steeds zal blijven bewegen. Het is zo’n mooie wereld!” aldus Sarah D’hondt aan Lochristinaar.
Het is uitkijken naar 28 januari!

Sarah D'hondt - © Patrick Haegens Foto 4

(Foto's © Patrick Haegens)