Marnixring Bloemenland is gul

Gisteren 11 januari 2024 organiseerde Marnixring Bloemenland in restaurant De Lozen Boer haar nieuwjaarsreceptie. Het was meteen de eerste ledenvergadering van 2024 en zij stelden ook hun sociale engagementen voor. In 2023 verleende Marnixring Bloemenland telkens 2500 euro aan Welzijnsschakel Lochristi en aan vzw Uilenspel.

“De Marnixring heeft als doel de Nederlandse taal- en cultuurgemeenschap te dienen door het verspreiden en bevorderen van de Nederlandse taal en cultuur door vriendschap en dienstbetoon onder zijn leden aan te moedigen ongeacht hun levensbeschouwelijke en politieke overtuiging. De organisatie streeft naar solidariteit, verstandhouding en vrede door het ideaal van dienstvaardigheid. De Marnixring is de enige serviceclub, die de dimensie behartigt van onze taal en cultuur en deze in zijn doelstellingen heeft opgenomen. Het ondersteunen van goede doelen in overeenstemming met zijn doelstellingen hoort hier ook bij.”

Het was eveneens de eerste vergadering na de fusie tussen Marnixring Lokeren Filip De Pillecijn en Marnixring Bloemenland.

Welzijnsschakel Lochristi

Muriel en Monique gaven het Marnixgezelschap alle mogelijke informatie mee over hun werking en doelstellingen. Recent namen ze hun intrek in de kerk van Lochristi. De vrijwilligers zijn hier zeer positief over. Zie https://www.lochristinaar.com/nieuws/welzijnsschakels-actief-de-kerk

uilenspel vzw doelstellingen

Vzw Uilenspel

Jasmijn kwam de cheque in ontvangst nemen en stelde hun engagementen voor. Uilenspel streeft naar een solidaire en inclusieve samenleving met gelijke kansen voor iedereen. Ze stimuleren actief burgerschap, vormen en verbinden vrijwilligers die gezinnen in een maatschappelijk kwetsbare situatie ondersteunen. Ze bestaan ondertussen al meer dan 15 jaar en het begon allemaal in de Bernadettewijk in Sint-Amandsberg.

“Respect en gelijkwaardigheid zijn basiswaarden waarop de werking van Uilenspel gebaseerd is. We stimuleren het vertrouwen tussen burgers, we zijn pluralistisch en sluiten niemand uit. We geloven in de maakbaarheid van de samenleving en de talenten waarover iedereen beschikt. We geloven in de kracht en het engagement van burgers en in empowerment en emancipatie van kwetsbare groepen. We erkennen de structurele, contextuele oorzaken van armoede en beklemtonen de verantwoordelijkheid van de samenleving om armoede te bestrijden. We zijn kritisch voor maatschappelijke instanties waar gezinnen in kansarmoede uit de boot vallen en we geloven in constructieve oplossingen.”

Meer info? https://www.uilenspel.be/

Marnixring Bloemenland heeft geen site noch FB-pagina. Jan De Maertelaere uit Lochristi is secretaris van MR Bloemenland en bereikbaar via mail jan.demaertelaere@telenet.be voor verdere info.

De Lozen Boer Marnixring Bloemenland

Scroll naar boven