Mindfulness, maffia, maf en meesterlijke moorden

Marleen Rogiers
0 reactie(s)
Mindfulness, maffia, maf en meesterlijke moorden

Tekst Marleen - Foto JMDB ©

Of hoe je verkeerdelijk mindful kan relativeren tot er geen waarden of normen meer zijn en er enkel zwarte humor overblijft.

Björn Diemel, een onfrisse advocaat die als strafpleiter voor de maffia werkt, volgt op aanraden van zijn vrouw een cursus mindfulness. Zijn vrouw vindt immers dat hij te gespannen is, te veel werkt en te weinig tijd doorbrengt met zijn dochtertje.

Tijdens de sessies komt hij tot tal van relativerende en ontspannen gedachten. Hij leert er op zijn ademhaling letten, te werken met tijdeilanden, in het hier en nu te leven, singletasken en nog zoveel meer.

Als zijn connecties met de maffia gevaarlijk worden, bekijkt hij ook deze zaken met mindfulness. Dit levert macabere en gewelddadige taferelen, doorspekt met wrede zwarte humor. Is dit voldoende om zijn hachje te redden?

Karsten Dusse is een Duitse advocaat die aanvankelijk voor televisie schreef. ‘Mindful moorden’ is zijn crimedebuut.

De mindfulness wereld is tegengesteld aan het moordend en meedogenloos geweld in het verhaal. Het wordt dan ook met de nodige zwarte humor gepresenteerd.  Het misdaadverhaal wordt kunstig geweven rond de vele mindfulness thema’s. Het verhaal kan daardoor wat langdradig en voorspelbaar overkomen. Het spanningsveld gaat wat verloren naar het einde toe.

Wedstrijdvraag: welke nationaliteit heeft de schrijver? Stuur je antwoord uiterlijk op 27 februari 2022 naar info@lochrstinaar.com

Dusse. Karsten. 2021. Mindful moorden. Amsterdam, A.W. Bruna Uitgevers. ISBN 978 94 005 1363 1. 316 blz.