“MINI HAPPENING” – Dit weekend lokaal outlet shoppen in EDUGO Lochristi

Zo’n 50-tal genodigden en geïnteresseerden verzamelden gisterenavond in de sportzaal van EDUGO Lochristi voor de aftrap van de “MINI HAPPENING” van de leerlingen van het 7de jaar Retailmanagement & Visual Merchandising (7RVM).

Afstudeerproject 7 RVM

7RVM telt dit jaar maar liefst 10 leerlingen, 7 meisjes en 3 jongens. Net als de voorbije 17 jaar sluiten ook deze laatstejaars hun opleiding af met een minionderneming. Dit jaar bewijzen de 10 enthousiaste studenten hun ondernemersvaardigheden met een mini happening. Die vindt dit weekend plaats in de sportzaal van EDUGO Lochristi. Die mini happening is in feite een outletbeurs waar 9 lokale zelfstandige handelaars – veelal ook de stageplaatsen van de leerlingen  –  hun stocks aan een lagere prijs verkopen. Het moment dus om je slag te slaan en een koopje te doen.

Divers aanbod

De 9 lokale handelaars (À Propos, Bella Donna, Lorenti Fashion Shoe, Standaard boekhandel, FRAU, Leonidas, Tupperware, Drinks De Clercq en Jo+Liz babylove) zorgen voor een zeer divers aanbod. Van dames- en herenschoenen van Lorenti (allemaal aan 25€/paar), over Zuid-Afrikaanse wijn, Tupperware, potten, pannen en boeken tot kledij en babyspulletjes.

Ten voordele van goed doel

De ondernemers uit Lochristi staan een deeltje van de verkoopprijs af en konden kiezen of ze zelf de verkoop doen op hun stand of dit – tegen een kleine vergoeding – laten doen door een leerling van 7RVM. De opbrengst van de minihappening wordt nadien aan een goed doel geschonken.

We selecteerden 2 goede doelen” lichtte gedelegeerd bestuurder Aroen Stercki toe aan Lochristinaar.com. “Het nichtje van Lara Sancak van 7RVM kreeg kanker. Daarom weerhielden we het kinderkankerfonds als goed doel. 9 van de 10 leerlingen hebben ook een huisdier. Daar zijn een aantal dieren bij die geadopteerd werden vanuit een dierenasiel. Daarom dragen we ook het dierenasiel Gent een warm hart toe. Maar de uiteindelijke keuze ligt bij de mensen die iets kopen. Zij krijgen allemaal een kaartje en kunnen dit deponeren in de box voor het kinderkankerfonds of de box van het dierenasiel”.

Openingsavond

Gisteren was er de openingsavond van de outletbeurs waarop ook de 90 aandeelhouders en vrienden en familie uitgenodigd waren. Ook burgemeester Yves Deswaene en schepen Frederik Droesbeke kwamen een kijkje nemen. Aan de hand van een leuke fotomontage werd de minionderneming voorgesteld. De leerlingen hadden ook nog een presentje om hun leerkrachten en droomcoach te bedanken.

Eens gaan shoppen?

De mini happening kan u vandaag bezoeken van 10 tot 18 uur. Ook zondag, van 12 tot 17 uur, kan u er koopjes doen. De sportzaal van EDUGO Lochristi is “the place to be”. En voor wie dorst krijgt van al dat winkelen is er een bar waar men niet enkel drankje maar ook koffie en taart kan krijgen.

Website en social media

De MINI HAPPENING  pakt de zaken onmiddellijk heel professioneel aan. Naast een eigen facebook-pagina (hier klikken) en een account op Instagram (hier klikken)  is er ook een website (hier klikken).

Fotoreeks
(Klikken op FB-logo om de reeks te openen).

 

 

Scroll naar boven