Music on Sundays: “Ik hou van u”

“Ik hou van u” is ongetwijfeld één van de bekendste en meest succesvolle Belgische hits. De groep Noordkaap nam het in 1995 op voor “Manneken Pis”, de debuutfilm van regisseur Frank Van Passel met o.m. Antje De Boeck, Wim Opbrouck en Stanny Crets. Het nummer werd later ook uitgebracht op de gelijknamige elpee van Noordkaap.

Wij waren toen een redelijk stevige rockgroep die ineens een “walske” ging opnemen. Maar iedereen wist het meteen: dit wordt een single”, vertelde frontman Stijn Meuris hierover aan Radio 2.  

In 2005, voor de viering van 175 jaar België, werd het nummer opnieuw opgenomen door Stijn met zijn nieuwe band Monza en Marie Daulne van Zap Mama. Toen in een tweetalige versie “Ik hou van u/Je t’aime tu sais”. In het kader van die festiviteiten werd op 20 juli 2005 in 12 grote steden in het land tegelijk gedanst op dit nummer, in een choreografie van Anne Teresa de Keersmaeker.

Donderdag begon de Warmste week. Deze keer niet met de bedoeling om tegen de slotshow op 24 december zoveel mogelijk geld op te halen voor goede doelen. Neen, dit jaar roept De Warmste Week iedereen op om in de week voor Kerstmis elkaar te bedanken om dit jaar het verschil te maken. En niet alleen Studio Brussel staat in het teken van De Warmste Week. Ook Eén, Radio 2, Ketnet en MNM laten zich niet onbetuigd en hebben heel wat initiatieven.

Zo zal Radio 2 een bedankingsvideo maken met “het Warmste Koor” op de muziek van “Ik hou van u”.  En dat koor zijn de eigen luisteraars.
Stijn Meuris en Noordkaap staken voor dit initiatief hun meezinger in een actueel jasje. Eerst en vooral werd de tekst aangepast. “Geef me een kus” werd “geef me geen kus, door het virus” en “hoe mooi de zomer wel kan zijn” verving men door “hoe warm de winter wel kan zijn”.
Noordkaap dacht toen om vlug een nieuwe zanglijn op te nemen op de bestaande muziek, maar uiteindelijk besloten ze om er toch een extra warme en sfeervolle versie van te maken. En dus doken ze de studio in om het nummer helemaal opnieuw op te nemen. Deze keer met heel wat belletjes en geluidjes die zo uit een draaiorgel zouden kunnen komen. Het resultaat is een versie vol liefde en helemaal aangepast aan de kerstsfeer.

Van het liedje werd een filmpje met een karaokeversie gemaakt. Luisteraars kunnen nu – met de oortjes in of de koptelefoon op – meezingen met die karaokeversie en hun zangkunsten filmen met hun gsm.  Die filmpjes kunnen ingestuurd worden naar Radio 2 en daar zal men kiezen welke inzendingen uiteindelijk zullen gebruikt worden voor de bedankingsvideo.
Wie zelf aan de slag wil om een filmpje in te sturen, vindt alle informatie via deze link: https://hetwarmstekoor.radio2.be/

En voor deze Music on Sundays krijgt u van ons de 2 versies van “Ik hou van u”. Eerst de nieuwe, winterse, versie en daarna ook een originele live-versie uit 2018. 
Veel plezier en fijne zondag.  

“Ik hou van u” voor de wamtse week

“Ik hou van u” origineel, live in 2018

Scroll naar boven