Music on Sundays - Je m'appelle Jacques Brel

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

40 jaar na zijn dood staat Jacques Brel terug op de bühne. Naar aanleiding van het overlijden van de begenadigde chansonnier brengt Music Hall een ultiem eerbetoon aan deze Franstalige Vlaming, zoals hij zichzelf noemde.

Zijn reïncarnatie wordt vertolkt door Filip Jordens, die de aanwezigen zal leiden door het rijke oeuvre van Brel, waarbij hij op onnavolgbare wijze diens bewogen levensverhaal reconstrueert.

Het vertolktalent van Jordens - wiens stem bijna identiek is aan die van Brel - en zijn band, versterkt met het Brussels Philarmonic Orchestra, tonen op bijna angstaanjagende en confronterende wijze een fysieke gelijkenis met het podiumbeest dat Brel was.

Voeg er nog eens het prachtige en authentieke beeldmateriaal aan toe en we krijgen een intieme inkijk in het bewogen leven van de chansonnier. Na het grote, overdonderend succes dat deze voorstelling te beurt viel in Vorst Nationaal, is op vrijdag 12 oktober de Capitole in Gent aan de beurt.

Voor wie deze complete Brel-beleving aan zich moet laten voorbijgaan laten we de meester zelf nog eens ‘Mijn vlakke land’ brengen.