Mysterieuze “20” duikt sinds gisteren op in het straatbeeld van Lochristi

Zag u – op weg naar het werk of naar school – ook al het getal “20”? Het is nog onduidelijk wat de betekenis is en wat het doel van deze actie is.

Gisterenavond ontvingen we de tip dat er in Lochristi op verschillende plaatsen het getal  “20” aangebracht was. Toen we ons naar het dorpscentrum begaven, konden we nog net een foto nemen van een jongere in donkere kledij die met een spuitbus “20” op het fietspad spoot. De jongeman wou ons niet te woord staan en nam de benen.

Mysterieuze 20 © Bennie Vanderpiete

Op de middenberm, halverwege het zebrapad naar BelChicken, hingen 3 ballonnen met de afbeelding van een verjaardagstaart. Daaraan een kaartje met het getal “20”. Verder nazicht leerde ons dat dergelijke ballonnen ook al aan de bibliotheek en aan GBS Lochristi hingen, met eenzelfde mysterieus kaartje.

Mysterieuze 20 © Bennie Vanderpiete

Ook in de deelgemeenten werden op heel wat plaatsen ballonnen met kaartjes aangebracht en spoot men “20” op de fietspaden.

Het is nog gissen wat het doel is van deze actie. Is het een promotiestunt? Is het een verrassing voor iemand die vandaag zijn 20ste verjaardag viert? Is er een stel dat net 2 decennia getrouwd is? Of heeft het iets te maken met een huisnummer 20? Een en ander zal de komende dagen ongetwijfeld duidelijk worden.

Mysterieuze 20 © Bennie Vanderpiete

Scroll naar boven