Na mooie Lodejardin, op naar Lodejo afbraakweekend

Bennie
0 reactie(s)
Na mooie Lodejardin, op naar Lodejo afbraakweekend

 

Eerder deze week sloot Lodejardin de deuren met een spetterend optreden van Bluesy Muloosy. De volgende (grote) activiteit van JH Lodejo is het afbraakweekend – met reünie - op 15,16 en 17 september. Daarvoor is de kaartenverkoop ondertussen gestart. Er worden nog vrijwilligers gezocht om mee te helpen.

Bluesy Muloosy sluit Lodejardin in schoonheid

Jeugdhuis Lodejo organiseerde voor het tweede jaar op rij de zomerbar Lodejardin. Vier weken lang brachten ze een erg gevarieerd programma in de tuin van de Dekenijwoning. De opkomst lag dit jaar heel wat hoger dan in 2016, ondanks het (soms) mindere weer.
Vorige zondag dan eerst de afsluitende barbecue, waarvoor zich 70 personen inschreven.

Om 20.30 uur was het dan de beurt aan Bluesy Muloosy, de – sinds kort twaalfkoppige - band van de muziekschool Lochristi. Het was hun tweede optreden voor JH Lodejo, na hun eerdere passage op de Lodejofeesten. Net als vorige keer zorgden ze voor een heel erg mooie opkomst. Zo’n 250 enthousiastelingen kwamen genieten van een – muzikaal hoogstaand – spervuur van covers.Niemand die voortijdig naar huis ging.

Na 21 songs was het tijd voor het slotnummer. “Let me Entertain You” werd ingezet met “Kind van de Duivel”, een erg mooie twist. Bluesy Muloosy bewees eens te meer tot de betere muziekgroepen van Lochristi te behoren. Sfeer verzekerd!

Deze slotavond van Lodejardin, betekende eveneens het afscheid van beroepskracht Kenneth Vercauteren. Hij verlaat na twee jaar JH Lodejo en nam gisteren al zijn nieuwe functie op in Habbekrats in Hamme. Hij werd door Fien en Demi letterlijk in de bloemen gezet en mocht eveneens een kaartspel en een bak Omer mee huiswaarts nemen.

Afbraak Lodejo

Het was de bedoeling dat dit najaar de aannemer zou starten met de afbraakwerken aan JH Lodejo om er een nieuw multifunctioneel gebouw op te trekken. JH Lodejo zou in augustus al verhuizen naar “De Kring” en plande een afbraakweekend met grote reünie op 15-16-17 september.
De aanbesteding leverde niet het verhoopte resultaat op en de verhuis zal zeker niet voor oktober 2017 plaatsvinden. Maar het afbraakweekend – met drie spetterende activiteiten - gaat toch door zoals gepland.

“De Tijdloze Tooghangers

Op vrijdag 15 september steekt men van wal met “De Tijdloze Tooghangers”, een kroegentocht doorheen de Lodejo(jaren). In het jeugdhuis worden 4 bars ingericht die zullen herinneren aan 4 periodes: de 70’er, 80’er en 90’er jaren en de periode vanaf het jaar 2000. Elk van deze bars zal gedecoreerd zijn met materiaal en foto’s uit die bewuste periode. Het is de bedoeling dat de bediening in deze bars ook gebeurt door leden uit die periode. En daarvoor zoekt men nog steeds kandidaten.
“De Tijdloze Tooghangers” is vrij toegankelijk voor alle (oud-)leden en sympathisanten. Deuren gaan open om 20 uur.

“RüNIGHTed”

Op zaterdag 16 september bent u dan welkom voor “ReüNIGHTed”, de grote reüniefuif voor al wie ooit gefeest heeft in het jeugdhuis. U zult er die avond terug kunnen dansen op de muziek uit uw jeugdjaren. Langs deze weg ook een oproep om te komen feesten in de kledij uit uw “Lodejofuifperiode”. Voor deze activiteit zoekt men nog dj’s en mensen die willen helpen achter de bar. Helpende handen mogen zich nog steeds melden (zie onderaan dit artikel). Kandidaat-dj’s kunnen zich inschrijven op de facebookpagina “LODEJO DJ’S REUNIGHTED”.

Het aantal deelnemers aan deze fuif is - om veiligheidsredenen - beperkt. Vlug zijn is de boodschap. Kaarten zijn te verkrijgen in voorverkoop aan 8 euro bij JH Lodejo, het bestuur of in de krantenwinkels “Absoluut” en “Skoebidoe”. De avond zelf betaalt u voor “ReüNIGHTed” 10 euro aan de kassa.

“Het laatste middagmaal”

Zondag dan de allerlaatste activiteit in het oude Lodejogebouw. Alle (oud-)leden, oud PV’s en sympathisanten mogen mee aanzitten aan een lange tafel. Deze zal opgesteld worden voor de ingang van JH Lodejo. Bij slecht weer wijkt men uit naar de installaties van EDUGO Lochristi.
JH Lodejo biedt alle deelnemers een gratis aperitief aan en serveert daarna lekker stoofvlees of een vegetarisch alternatief. Volwassenen betalen 18 euro, kinderen (tot 12 jaar) slechts 10 Euro.
Ook hier is inschrijven noodzakelijk en dat kan je via volgende link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSlXTtYSqZoGmTymFho2x3UJ7XGQC_M25oYxgKPVt4LTt9TQ/viewform

Deelnemen en/of helpen? Inschrijven?

Deelnemen is vrijwel een must voor een “Lodejonees”. Maar je kunt je als (oud-)lid ook nog steeds engageren voor een van deze activiteiten. Een shiftje doen, helpen opbouwen…
Alle hulp is welkom. Het volstaat je in te schrijven op volgende pagina
https://docs.google.com/forms/d/19yDuGmptmc-r6ZNxsYXAKuLUdDCSrTp5Zt2QE5Lcbww/viewform?edit_requested=true

En voor wie het allemaal eens wil nalezen: de website van JH Lodejo kreeg een speciale pagina, volledig gewijd aan het afbraakweekend. Daar vindt u alle informatie. http://www.lodejo.be/afbraakfeest/ 
Of u gaat kijken op de facebookpagina “Ge zijt van Lodejo als ...”.

(Foto’s © Bennie Vanderpiete – Banners en affiches © JH Lodejo)

Op de facebookpagina van Lochristinaar.com vindt u nog een fotoreeks van het optreden van Bluesy Muloosy op Lodejardin. Veel kijkplezier.