Nacht van de Vleermuis in Zaffelare

Jean Marie
0 reactie(s)

Natuurpunt organiseert in het kader van een nationale actie ‘Europese nacht van de vleermuis’ op 7 september onder meer een wandelactiviteit.

De nacht van de vleermuis gaat, net als vorig jaar, weer door in Zaffelare. Vanaf 18.30 uur ben je welkom in de Oude Pastorie ( Zaffelare Dorp 83 ) waar je om 19 uur naar een powerpointpresentatie kunt kijken.

Deze voorstelling en wandeling heeft als doel de mysterieuze en veelal onbegrepen zoogdiertjes in een goed nachtlicht te plaatsen.

Na de voorstelling nemen vleermuisgidsen je mee op een nachtelijke tocht door de Bommel en de groene oases van de wijk. Je zult ongetwijfeld vleermuizen tegenkomen en wellicht ook horen via de ‘batdetector’.

Bij mooi weer zal er ook uitleg gegeven worden door een amateurastronoom van wat er allemaal fonkelt boven onze hoofden.

Na de wandeling kun je bij diverse lekkere biertjes ,zoals Gageleer,  en andere drankjes napraten en nagenieten.

Honden zijn niet welkom op deze wandeling en het is aan te raden wat stevig schoeisel en de gepaste wandelkledij aan te trekken.

De wandeling is gratis. Vorig jaar werd een eerste vleermuisbunker ingehuldigd. Het was een mooie avond en nachtwandeling met een rode gloed van de ondergaande zon.

Meer informatie: Maatje den Herder 09 355 58 59 – maatje.den.herder@telenet.be