Nanda

Jean Marie
0 reactie(s)
ZUZ Nanda Lokeren Katrijn Schatteman

Tekst - Foto JMDB ©

In Gallery Nanda, Drongsenstraat 50 Lokeren kun je de volgende maanden genieten van kunst binnen en buiten met onder meer ZUZ en Hans Van Hilst die allebei in Lochristi wonen.

Expo Zuz tot en met 27 juni 2021

“Door middel van een ongebreidelde fantasie, een ongewoon respect voor alle materie en een door het leven voortgestuwde artistieke gedrevenheid creëert Katrijn Schatteman, beeldend kunstenaar Zuz, niet alleen een nieuwe wereld, maar toont ze zich nederig ten aanzien van een oude wereld waarin de materie schijnbaar door de rest is opgegeven.”  schrijft Koen Van Damme

Zuz Katrijn Schatteman Thep glas staal

Het werk van Zuz oogt rauw en direct. Dit door het materiaalgebruik zoals metaal, glas, veren en hout, maar ook door het thema van vergankelijkheid en verval dat vaak terugkomt en waarmee de kunstenares ons een spiegel wil voorhouden. Ze toont hoe de mens de natuur uitbuit en volledig consumeert. Het is duidelijk dat zij, gestuurd door de actualiteit, ons wil waarschuwen voor de tragische gevolgen indien we niets ondernemen om onze ondergang te stoppen. Zuz werkt ook vaak met op het eerste gezicht waardeloos geworden materiaal, afval, objets–trouvés, die opnieuw betekenis krijgen door de verbeeldingskracht van de kunstenares.

Open iedere zondag van 11 tot 19 uur met nocturne op 25 juni 2021 van 19 tot 22 uur

Tuin nanda Lokeren

Beeldentuin 2021 tot en met 29 augustus 2021

vogelskelet Hans Van Hilst Nanda Lokeren

In de beeldentuin zal werk te zien zijn van Ben Antrop - Geert Colpaert - Hans Van Hilst - Jan Leenknegt - Jul Vuylsteke en Zuz.

Open iedere zondag van 11 tot 19 uur – uitzonderlijk gesloten op 22/08

Nocturnes op vrijdag 25 juni – 2 juli en 25 augustus telkens van 19 tot 22 uur

Zomerbar

bar tuin Nanda

Van zodra de horeca de deuren opent op 8 mei, gooien zij ook de deuren van de zomerbar open. In de zomer wordt de bar uitgebreid in de tuin waar je onder de bomen, of in het zonnetje kan genieten van een drankje. Naast streekbieren, fruitsap uit eigen tuin en andere lokale natjes, staan er ook heerlijke cocktails op de kaart!

https://www.gallerynanda.com/