Nieuw bestuur in 2013

Op 2 januari 2013 wordt het nieuwe bestuur ‘geïnstalleerd’. De zitjes in het college zijn ondertussen verdeeld. Ook voor het OCMW zijn de plaatsen van Open VLD bekend.

In een persmededeling deelt Open VLD het volgende mee:

Tijdens de partijraad van maandag 22 oktober werden de schepenen en burgemeester unaniem goedgekeurd door het bestuur.

Open VLD Lochristi geeft de voorkeur aan ervaring en continuïteit voor het volgende college. Daarom zijn er ook zo goed als geen verschuivingen in bevoegdheden.

Alle huidige schepenen zijn herverkozen. Nieuwkomer in het college is Patricia Van De Weghe, momenteel nog voorzitter van de partij. Zij zal volgende bevoegdheden opnemen: milieu, energie, interne communicatie, kinderopvang (nu bij de burgemeester), middenstand en lokale economie (nu bij Hervé Stevens), Resoc ( regionaal economische en sociaal overleg comité).

De overige schepenen behouden hun huidige bevoegdheden.

Als voorzitter van de gemeenteraad wordt Hilde Baele voorgedragen.

Volgende verkozenen zijn aangeduid voor het OCMW: Britt Stevens, Micheline Bauwens, Youri Aelterman, Steve Vander Vennet, Marleen Paelinck, André Marchand (2 jaar) Joke Verhegghe (4 jaar).

Voorzitter van het OCMW blijft Patrick Maes. Hij komt ook in het college als zevende schepen van sociale zaken. (decretaal bepaald vanaf 2013).

Scroll naar boven