Nieuw logistiek centrum Wit-Gele Kruis

Jean Marie
0 reactie(s)
Nieuw logistiek centrum Wit-Gele Kruis Destelbergen

Tekst - Foto JMDB ©

Vlak naast de R4 in de Isabella Haeckstraat 7 te Destelbergen bouwt het Wit-Gele Kruis haar nieuw logistiek centrum. Op termijn verhuizen ook de lokale teamlocaties, zoals deze op de hoek van Dorp West en Schoolstraat.

Een centraal logistiek centrum was nodig om de zorgmedewerkers nog beter te ondersteunen en dat vonden ze op East Gate, een nieuw bedrijvencentrum vlakbij de Damstraat.

“Vanuit het centrale magazijn brengen onze logistieke medewerkers dagelijks medisch materiaal naar de teamlocaties, waar de verpleeg- en zorgkundigen ze ophalen,” aldus An Rombaut.

Nieuw logistiek centrum Wit-Gele Kruis Destelbergen

Naast een magazijn worden ook de 3 teamondersteuningspunten – die nu nog verspreid zijn over Oost-Vlaanderen – er gehuisvest, net als de Zorgcentrale, de dienst die ervoor zorgt dat patiënten met een personenalarm 24/24 en 7/7 geholpen worden. In het nieuwe pand komt bovendien ook een opleidingscentrum, en worden enkele teamlocaties ondergebracht. De hoofdzetel blijft in Gent.

Het 4.8 hectare grote bedrijventerrein East Gate bestaat uit een reeds gerealiseerde KMO-zone en diverse percelen waar bedrijfsgebouwen op maat opgetrokken worden. Binnenkort dus ook één voor Wit-Gele Kruis en dit in samenwerking met REAL.

Zo zal een deel van het gebouw verhuurd worden aan een zorgpartner. Stadsbader staat in voor de werken voor het nieuwe logistieke centrum dat in 2026 helemaal klaar moet zijn. De exacte timing van de verhuis van de teamlocaties is momenteel dus nog niet bekend maar hopelijk komt daar snel meer duidelijkheid over voor het personeel.