Nieuw logo

Jean Marie
0 reactie(s)
nieuw logo lochristi

Lochristi heeft na het samengaan van OCMW en gemeente op 1 januari 2019 ook een nieuw logo. Elf communicatiebureaus werden aangeschreven. Vijf offertes werden ingediend. Het gunningsbedrag is 21.000 euro, zonder BTW.                                                                                             

“ Het nieuwe logo is geïnspireerd op de letter ‘L’ van Lochristi. Als gemeente tussen Gent en Lokeren hebben we een eigen identiteit en een eigen kijk op heel wat zaken. We geven de dingen die we doen een eigen ‘twist’. “

Die ‘twist’ zit ook letterlijk in het logo. De letter ‘L’ is omgedraaid en lijkt op een pijltje vooruit. Ze gebruiken een kleine letter en bewust geen stijve hoofdletter. Want ze willen toegankelijk zijn. Zonder scherpe kantjes, maar toch spitsvondig.

Het nieuwe logo voor gemeente en OCMW heeft ook verschillende kleurrijke varianten, net zoals Lochristi bloemengemeente. Het administratief logo bestaat uit blauw en groen. Blauw als de kleur van vertrouwen, groen voor optimisme en harmonie. En samen verwijzen blauw en groen naar het landelijk karakter van onze deelgemeentes.

Het nieuwe logo wordt sinds vorige week gefaseerd ingevoerd. Eén voor één zullen de communicatiedragers van gemeente en OCMW aangepast worden.

Ze schreven hiervoor in het najaar 2018 11 communicatiebureaus aan. Na vergelijking van 5 ingediende offertes – op basis van prijs, kwaliteit en presentatie aan de huisstijlwerkgroep – gunde het college de opdracht voor de ontwikkeling van een nieuw logo en huisstijl aan Maradonna uit Antwerpen.

Het gunningsbedrag is 21.000 euro (excl. btw). In de opdracht zit een vooronderzoek, de ontwikkeling van een nieuw logo, de uitwerking van een huisstijl op basis van dat logo, het ontwerp van digitale sjablonen voor een hele reeks communicatiedragers (van briefpapier en e-mailhandtekening tot vlaggen en belettering van het wagenpark) en ten slotte de samenstelling van een huisstijlhandboek.

De lancering vorige week is dus nog maar fase 1 van dit project.