Nieuwe bestuursploeg bij IDM

Jean Marie
0 reactie(s)

Na elke gemeenteverkiezingen worden ook de nieuwe raden van bestuur van de intercommunales samengesteld. Dat was afgelopen week ook bij IDM het geval. Lochristi krijgt drie zitjes.

Piet Penneman (Open VLD) is naast schepen in Wachtebeke ook voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij bekleedde deze functie de afgelopen 6 jaar ook en kreeg opnieuw het vertrouwen.

“ Ik ben verheugd om het beleid van de afgelopen legislatuur verder te mogen uitbouwen, de komende jaren liggen er echter nog vele uitdagingen op ons te wachten. Zo is er heel wat werk aan de winkel in de recyclageparken. Hoe vooruitstrevend we zijn op vlak van ophaling, des te meer lopen we achter in de recyclageparken. Modernisering is nodig, met als voorbeeld het park van Lochristi. Nu de beslissing -eindelijk- gevallen is om onze twee bedrijfssites te behouden, gaan we ook zo spoedig mogelijk werk van maken van de personeelsvoorzieningen in de Moortelstraat.
Voor de site op de Zelebaan zoeken we een passende invulling, die liefst aansluit bij ons imago. Verder willen we de ophaaldiensten optimaliseren en uitbouwen waar nodig. Wat we zelf doen, doen we beter! De financiële gezondheidstoestand van onze gemeenten laat geen ruimte voor avonturen, weloverwogen en winstgevende beslissingen zijn dan ook aan de orde."

Het behoud van de beide sites is inderdaad een cruciale beslissing in de uitbouw van de intercommunale. Stad Lokeren was geïnteresseerd en wou er de brandweer vestigen. De nieuwe site aan de Moortelstraat is echter amper groter dan deze aan de Zelebaan en men zou heel snel opnieuw met plaatsgebrek af te rekenen krijgen en nieuwe zware investeringen.

Lochristi is natuurlijk ook vertegenwoordigd in het bestuur van IDM. Schepen Raman is lid van het directiecomité terwijl schepen Patricia Vandeweghe lid is van de Raad van Bestuur net als gemeenteraadslid André Stevens. Alle drie Open VLD.