Nieuwe directeur bij IDM

Jean Marie
0 reactie(s)
Nieuwe directeur IDM Danny Verbrugge

Tekst JMDB - Foto IDM

De bestaansduur van IDM werd eergisteren met 18 jaar verlengd. Zo zal de intercommunale nog tot 2037 het huishoudelijk afval ophalen en beheren. Danny Verbrugge is de nieuwe directeur.

IDM werd opgericht op 22 december 1973. De wetgeving op intercommunales uit 2001 beperkt de duurtijd tot 18 jaar. Een verlenging drong zich ook op, zo niet hield IDM op te bestaan op 9 november 2019.

“ Bij IDM staan we in voor een Integraal en Duurzaam Milieubeheer. Met een eigen ophaaldienst, het uitbaten van 5 recyclageparken en een doorgedreven sensibilisatie- en communicatiepolitiek zetten we onze schouders onder de duurzame toekomst van meer dan 45.000 gezinnen uit Lokeren, Lochristi, Moerbeke, Wachtebeke, Zele en Zelzate”, aldus Piet Penneman, voorzitter raad van bestuur.

Danny Verbrugge, momenteel adjunct-directeur, wordt vanaf 1 november de nieuwe directeur. Dirk Strubbe gaat na 22 jaar bij IDM met pensioen. Peter Cooreman wordt adjunct-directeur.

“ Met volle goesting leg ik de focus verder op een goede en duurzame dienstverlening. Prioritair blijft een correcte afvalophaling aan huis, het inzamelen van meer dan 30 soorten afval op onze recyclageparken en de verdere uitbouw van het beleid rond openbare netheid, met de verdere ontwikkeling van het vuilnisbakkenbeleid en de sluikstortprocedures, o.a. door de inzet van camera’s en de samenwerking met de politiezones. De uitdaging is dit alles te realiseren tegen een aanvaardbare maatschappelijke kost.”, aldus Danny Verbrugge.