Nieuwe inwoners en 70 jaar getrouwd

Jean Marie
0 reactie(s)
achterkant gemeentehuis Lochristi

© JMDB

Zondag 22 april worden de nieuwe inwoners verwelkomd en morgen zaterdag vieren René Bultinck en Irène Le Comte hun 70 jaar huwelijk.

Nieuwe inwoners

Lochristi telt momenteel 22.323 inwoners. Op 15 oktober 2017 (laatste onthaal) waren er 22.413. In 2005 waren er 20.000, in 2008 al 21.000 en in 2014 bereikten we de kaap van 22.000. De groei is intussen wat stilgevallen en fluctueert nu rond 22.250.

Op zondag 22 april organiseert de gemeente een ontmoetingsdag voor zij die tussen 1 augustus 2017 en 28 februari 2018 in Lochristi kwamen wonen.

Hiervoor werden 420 gezinnen uitgenodigd. Amper 58 nieuwe Lochristinaren (51 volwassenen en 7 kinderen) schreven zich in voor deze ontmoetingsdag.

Het start om 9 uur met een ontbijt, een promofilm en voorstelling van de gemeente door de burgemeester. Om 11 uur is er de receptie en ’s namiddags kan er nog een bezoekje gebracht worden aan het sierteeltmuseum. Hiervoor schreven zich 12 dorpsgenoten in.

Platina - 70 jaar huwelijk

René Bultinck en Irène Le Comte trouwden op 21 april 1948.Hun levensverhaal publiceren we hierbij zoals overgemaakt.

“ René Bultinck, (°1923) uit Destelbergen en Irène Le Comte (°1925) van aan de Lootse Boskapel. Hun wegen kruisten destijds elkaar in het Beerveldse Feestpaleis. Hun liefde ontluikt tussen de azalea’s en begonia’s.

Het uitbreken van de Tweede wereldoorlog bracht geen zonneschijn maar wel een donkere periode voor de prille verliefden.

De19-jarige René werd opgeëist in 1943. Hij werd toegewezen aan een Duitser. Het was een zwarte periode, leven van een klein rantsoen, veel stress, … maar toch kende deze zware periode lichtpuntjes. Hij leerde voor zichzelf te zorgen, te koken. Ondertussen wachtte Irène op haar René, Tot het eind van de oorlog, zesentwintig maanden lang, … en dan was er nog de dienstplicht van 2 jaar. Irène was een geduldige vrouw en René was het wachten waard.

Hun liefde bloeide open en samen werden zij de trotse ouders van twee kinderen, Roland en Marina. Tijd staat niet stil en ondertussen is de familie verder gegroeid met 4 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen.

Na hun huwelijk ging René werken bij een bloemist en later stond hij in voor de verzending van onderdelen voor personenwagens bij Volvo. Ondertussen zorgde zij voor de kinderen en leidde het huishouden in goede banen.

Op zijn 58ste levensjaar trok hij de werkdeur dicht om samen met Irène plezier te maken en te kunnen genieten van het leven.

In de voormiddag werd er ten huize Bultinck – Le Comte, huishoudelijke taken geklaard. De namiddag was, voorbehouden voor boodschappen, terwijl René zijn sociale contacten onderhield met wielertoerisme.

Verplaatsingen gebeurden steeds op een gezonde manier, met de fiets! Al die jaren woonden ze, gelukkig samen, in hun huis aan de Smalle Heerweg.

De leeftijd kreeg overmacht en het werd steeds moeilijker om hun huishoudelijke taken te vervullen, daarnaast staken er mankementjes de kop op.

Irène verhuisde graag naar WZC Sint-Pieter en omschreef dit als volgt: “ Woar da ge altijd klapenanse et”… en René volgde haar kort daarop zoals het een goede echtgenoot betaamt.

Ondertussen zijn de geliefden residerend op de afdeling Begonia. Hier betrekken ze een echtparenkamer, waar het gezellig thuiskomen is. Wij wensen hen nog vele gelukkige jaren!”