Nieuwjaarsduik met Hokkaido Lochristi

Jean Marie
0 reactie(s)

Op zaterdag 3 januari ging de jaarlijkse Nieuwjaarsduik door in Oostende. Voor de zevende maal schreef judoclub Hokkaido Lochristi zich in om een duik te maken in het frisse (lees ijskoude) water.

Met dertig zakten ze af richting Oostende. Tien zouden het zeewater helemaal niet voelen. Ten slotte doken 18 Hokkaido’s het water in. De weergoden waren de duikers alles behalve goed gezind. Al vroeg in de morgen regende het ‘oude wijven’. De temperatuur was er 3°C en officieel 6 maar dat voelde je natuurlijk niet. Het bleef even grijs, kil en koud.

Hokkaido verzamelde ’s morgens aan de oprit van de R4 om gezamenlijk richting Oostende te vertrekken. Geen wandeling langs het strand maar nog even de cafetaria proeven van het zwembad. Rond 14 uur vertrok de groep richting kleedkamers. Thema dit jaar was ‘piraten’. Een half uurtje kwam de groep piraten het strand op gewandeld. Enkele foto’s nemen, wat verbroederen met deelnemers van vorige edities en de aftelling voor de duik begon.

“ Nog voor de teller op 0 stond was de menigte niet te houden en vertrok de massa richting ijskoude Noordzee. Daar waar de meesten er al na enkele seconden weer uitkwamen, bleven wij ruim een kwartier in het water. Al goed onderkoeld was het een zware duik dit jaar. Opwarming van de aarde? We hebben er niet veel van gemerkt.”

Als afsluiter van deze dag gingen ze met z’n allen een hapje eten in restaurant ‘De Vlasschaard’ in Stene. Daar konden ze napraten over de dag en plannen maken voor 2015.

Meer informatie over deze judoclub: www.judo-lochristi.be