Nieuwjaarswensen, recepties en verlies

Jean Marie
0 reactie(s)
Kasteeldreef Lochristi

© JMDB

Het is de maand van de recepties, wenskaarten en Nieuwjaarsbrieven. Ook verlies soms in dit overzichtje.

Open VLD

De receptie van Open Vld Lochrist zal doorgaan op 20 januari tussen 11 en 13 uur in feestzaal Chapeau in Beervelde.

CD&V

Op vrijdag 25 januari om 19.30 uur houdt de lokale CD&V haar receptie in de Kring ‘De Schakel’ met gastspreker Vincent Van Peteghem. De uitreiking van het Gouden Ei staat ook op het programma. Vooraf zijn er bestuursverkiezingen en meteen zal de nieuwe voorzitter bekend worden gemaakt.

N-VA

Zij ontvangen u op 13 januari bij Nico De Clercq in de zaal boven (Dorp-West 134). Om 10 uur vertrekken ze op de parking van de drankenhandel voor een wandeling door het openbaar groen rondom de Kasteeldreef en de Rozelaredreef. De wandeling duurt ongeveer een uur. Ze wandelen aan een aangepast tempo zodat iedereen kan deelnemen met gepast schoeisel.

Om 11 uur gaan ze van start met de traditionele nieuwjaarsreceptie in de zaal boven de drankencentrale met een hapje en een drankje. Kort nadien uur zal gastspreker Anneleen Van Bossuyt de huidige politieke situatie voor u toelichten.

Groen sp.a

“ In 2018 lieten mensen massaal hun stem horen. Laten we die energie gebruiken om van 2019  een ommekeer te maken. Vol hoop en levenslust.” aldus Hilde Van Laere.

Op zaterdag 26 januari 2019 heffen ze samen het glas op het nieuwe jaar en op een succesvolle verkiezingscampagne. Mee vieren? Afspraak om 18 uur in Pomerans, Dorp-Oost 5A, 9080 Lochristi. ​

Speech door Riet Gillis (Groen gedeputeerde voor de provincie Oost-Vlaanderen) en Joris Vandenbroucke (fractieleider sp.a Vlaams Parlement).

​Nieuwjaarskaartje sturen?

De kaartjes over toeristisch Lochristi liggen ter ondertekening en verzending klaar op de nieuwjaarsreceptie.  

Ivan Lybaert: “ Met het dragen van een geel speldje en gele sjaal, willen wij met de N-VA fractie onze  solidariteit betuigen aan negen Catalanen. Zeven mannen en twee vrouwen brengen hun dagen en nachten door achter tralies omdat ze opkomen voor een onafhankelijk Catalonië.

Voor ons  is deze gevangenschap een Europese rechtstaat onwaardig. Daarom  “ Laat het lot van de Catalaanse politieke gevangenen niet los “.”

Op de raadszitting van 3 januari 2019 vroegen ze steun door de ondertekening van een wenskaart. Deze wordt gestuurd aan Carme Forcadell , 1 van de negen.

“ Forcadell - voormalig voorzitter van het Catalaanse parlement - zit al meer dan 250 dagen in voorhechtenis  in de gevangenis van Tarragona omdat ze in haar functie van parlementsvoorzitter de goedkeuring gaf voor de debatten over onafhankelijkheid.

Ze is gehuwd, moeder van 2 kinderen en wordt beschuldigd  door de Spaanse overheid  van rebellie en riskeert een gevangenisstraf van 17 jaar. Met deze wenskaart  kunnen we haar een hart onder de riem steken. “

Overlijden Christiane Schietse

Christiane Schietse

Christiane Schietse was net geen 70 toen ze thuis onverwacht is overleden op 30 december 2018. De afscheidsplechtigheid werd op 5 januari gehouden in het crematorium Westlede.

Christiane was een actief lid van de Gemeentelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap (GAPH) Lochristi, het Xinix-project van Licht en Liefde, De Markgrave vzw Antwerpen, Markant vzw, Kunstkring Heusdine, Vlas vzw, Gr.a.p vzw en ook van N-VA Lochristi. Tom De Sutter leerde Christiane Schietse reeds in 2000 kennen bij zijn eerste stappen in de lokale politiek.

“We stapten op aan dezelfde bushalte in de Stationsstraat richting Gent. Christiane voor haar opleidingen en werk binnen Licht en Liefde. Ikzelf naar de universiteitsbanken. We spraken over wat in Lochristi beter zou kunnen voor blinden en slechtzienden. Samen met Ivan Lybaert en Marleen Rogiers hebben we dan zelfs samen de vier dorpskernen bezocht om aandachtspunten in kaart te brengen. Ik heb daar toen nog een document over opgemaakt.”