Nieuws van bij het OCMW

Jean Marie
0 reactie(s)

Wat nieuws van het OCMW en het WZC en andere engagementen, zoals het ontbijtbuffet op Moederdag en ook de week nadien.

Ontbijtbuffet

Het OCMW organiseert traditiegetrouw op Moederdag (11 mei) en ook op zondag 18 mei haar jaarlijks ontbijtbuffet. Van 8 tot 10 uur kan je genieten van een uitgebreid ontbijt met koeken, verschillende soorten brood, heel wat zoet en beleg, ontbijtgranen, verschillende dranken en een stevige spek met eieren. Volwassenen betalen 12 euro, kinderen vanaf 6 jaar 7 euro. Kinderen jonger dan 6 mogen gratis mee-eten.

De opbrengst gaat volledig naar het Surplusfonds van de sociale dienst. Hiermee wordt een extraatje gefinancierd voor de cliënten in de eindejaarsperiode. Zo krijgen de kinderen een Sinterklaascadeau en kunnen de cliënten met een bon extra boodschappen doen om van de volgende Kerst en Eindejaar een mooi feest te maken. Inschrijven kan aan de balie van het Sociaal Huis. Contante betaling. Meer informatie: www.ocmwlochristi.be

Start vervoerdienst

Sinds 1 april biedt het OCMW - in samenwerking met deze van Moerbeke, Lokeren en Wachtebeke -vervoer aan voor personen met een handicap of een ernstig beperkte mobiliteit. Deze dienst wordt aangeboden aan elke inwoner die rolstoelgebruiker is of beperkt is in zijn of haar mobiliteit om zich te verplaatsen en zelf niet over aangepast vervoer beschikt. De voorlegging van een medisch attest is hiervoor vereist.

De deelnemende OCMW’s willen de mobiliteit van deze groep verhogen met aangepaste voertuigen voorzien van een lift.

Wie gebruik wil maken van deze service betaalt jaarlijks 10 euro lidgeld (15 voor een echtpaar). Voor rolstoelgebruikers kost een ritje 50 eurocent per km (tot 50 km) en 1.50 euro (vanaf 51 km). Er is een instapvergoeding van 0,50 euro per rit.

Niet-rolstoelgebruikers betalen 1.50 euro per km (tot 25 km) of 1.75 euro per km (vanaf 26 km) en een instapvergoeding van 0,50 euro per rit. Een rit is een enkel traject (heen- of terug) en is de afstand tussen het ophaaladres en de bestemming. Een rit reserveren dient uiterlijk twee dagen op voorhand te gebeuren. Meer informatie voor het aangaan van een lidmaatschap: Sociale dienst - 09 355 93 09.

Smiley

De keuken van woonzorgcentrum Sint-Pieter is door het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen) beloond met het kwaliteitslabel ‘Smiley’. Hygiëne staat hierbij centraal.

Elke dag wordt er gekookt voor de 80 bewoners van het woonzorgcentrum. Eind 2010 werd de eerste Smiley behaald. Na 3 jaar kwam er tenslotte een grote eindcontrole om te bepalen of de Smiley mocht blijven.

De erkenning is een opsteker voor de keukenploeg. Af en toe hoor je alarmerende berichten over ondervoeding in rusthuizen en over het gebrek aan variatie in de catering.

We kunnen alleen hopen dat het ook lekker is maar die test stel ik zeer graag nog een eeuwigheid uit.