Nieuwssprokkels

Lochristi wil hartveilig zijn en wie van atletiek houdt, kan dit weekend supporteren tijdens de 4-urenloop ten voordele van 11.11.11. Begin volgend jaar misschien naar Wachtebeke voor het Belgisch Kampioenschap?

BK-Veldlopen

Op 9 maart 2014 wordt het domein Puyenbroeck gastlocatie voor het BK Veldlopen 2014. Het gaat hiervoor een partnerschap aan met Golazo Sports en de CrossCup. Het is meteen ook de afsluiter van het veldloopseizoen en de Finale van de Lotto Crosscup.

Het is geen nationale maar een internationale wedstrijd en in alle leeftijdscategorieën. De jeugd is immers ook van de partij. Oost-Vlaanderen sportprovincie? Het kan helpen.

Lochristi AED

Lochristi AEDHet was ooit een voorstel van een oppositiepartij die ondertussen uit de raad verdween na de verkiezingen van oktober 2012.

Het begon aan het gemeentehuis. Nu komen er nog eens 6 AED-toestellen bij of Automatische Externe Defibrillators. Dit toestel kan levens redden bij hartfalen en gisteren gaf het Rode Kruis een demonstratie aan de Bosdreef.

Het is nu aan de sportclubs om vrijwilligers een RK-cursus te laten volgen zodat – in geval van nood – hartveilige hulp kan worden geboden.

Je vindt de nieuwe toestellen aan de voetbalclubs SV Zaffelare, VK Nieuw Beervelde, Sporta Zeveneken, SK Lochristi (ook in Beervelde) en aan Uyttenhove.

Dagelijks zouden zo’n 30 mensen worden getroffen op straat, thuis en op het werk.

De AED-toestellen worden nu vooral bij sportclubs geïnstalleerd maar kunnen ook ‘ingezet’ worden bij de meest voorkomende situaties van hartfalen.

Afgelopen weken verdween er één in Wachtebeke en wat doe je daar nu mee, behalve hulp bieden?

Deze opleiding kan je als vereniging of bedrijf altijd zelf aanvragen via vorming@lochristi.rodekruis.be.

Scroll naar boven