Nog 10 dagen Kunst achter Glas – dit ziet u op lus 2

Bennie
0 reactie(s)
Kunst achter Glas - Lus 2 - © Bennie Vanderpiete

Tekst en foto's © Bennie Vanderpiete

Nog tot zondag 6 november is er de 3de editie van Kunst achter Glas. Deze keer koos men voor de deelgemeente Zeveneken om er de expositie te organiseren. We stelden u in een vorige bijdrage de werken op Lus 1 voor. Vandaag is Lus 2 aan de beurt. Kunst achter Glas is er nog t.e.m. 6 november. 

3de editie Kunst achter Glas in Zeveneken

Het thema van deze 3de uitgave van Kunst achter Glas is “Zeveneken herrijst uit zijn as”. 59 deelnemende kunstenaars, verspreid over 42 locaties, tonen het beste van zichzelf. Het volledige parcours kan je gratis downloaden via https://www.lochristi.be/product/958/kunstexpo-achter-glas of je kan de brochure afhalen bij de dienst cultuur in de foyer van het complex Uyttenhove, in het gemeentehuis (Dorp-West 52), in het LDC ’t Fazantenhof, in de sporthal ’t Veerleveld (K.P.J. Triestlaan 1) en in alle filialen van de bibliotheek. De expo is nog 10 dagen gratis te bezoeken, dus t.e.m. zondag 6 november, telkens van 9 tot 17 uur. We stelden u eerder lus 1 voor die 10 km is en 32 werken telt (hier klikken).

Kunst achter Glas - Lus 2 - © Bennie Vanderpiete
 

Lus 2 – 10 locaties

Lus 2 is 6 km lang, telt 10 locaties en start aan het kapelletje in de Kerkewegel. Luc Van Autreve plaatste, in een van de lantarens van het kapelletje, een beeldje dat hij ooit vond in een vervallen porseleinfabriek. Iets verderop, in Bastelaere 1, kan u rondwandelen in de prachtige tuin (die alleen is al een bezoek waard) en ontdekt er de kunstige - wat abstracte - plantenfoto’s van Koen De Vriendt. In het gedeelte aan de overzijde van de wegel staat de glazen box van de cultuurdienst. Vier zondagnamiddagen demonstreren creatievelingen er hun kunsttak. Afgelopen zondag breide Sofie De Coninck (https://ullawol.be/) er samen met 3 dames sokken voor het goede doel. Komende zondag (6 november) mag Dans en ballet Arabesk het orgelpunt plaatsen. Anke en Amélie zullen er 5 korte dansvoorstellingen geven om 13u13, 14u14, 15u15, 16u16 en 17u17. In diezelfde tuin ook het werk van Thierry De Coninck dat jammer genoeg al overgroeid is.

Kunst achter Glas - Lus 2 - © Bennie Vanderpiete

Op het kruispunt van de wegel en de hoofdbaan (Bastelaere 4) brengt Caroline Willemot een ode aan haar overleden vader. Wat van ver op een verzameling kopjes en bordjes in Doorniks porselein lijkt, is in werkelijkheid een eigen interpretatie in papier-maché. Erg mooi en zeker eens van dichtbij bekijken.

Kunst achter Glas - Lus 2 - © Bennie Vanderpiete

Verderop in Bastelaere ontdekt u de werkjes in macramé van Febe Robbrecht, en de keramieken totempaal en “windgong” van Hilde Boone. Die windgong bestaat uit tweehonderd plaatjes en ringen die zingen en dansen met de wind. Sommige plaatjes zijn voorzien van beroemde oneliners van o.m. Louis Armstrong en Prince.  Het werk “Verbonden partities” van An Vermeire siert de tuin van Bastealere 95 (“Bij Lucas”).

Kunst achter Glas - Lus 2 - © Bennie Vanderpiete

Rita Sey liet zich inspireren door de 7 eiken en dat leverde 2 mooie tekeningen in pastelkrijt op (Hoogbastelaere 12 en 14). “Vlucht naar de vrijheid” van Michel Ringoot (van kunstenaarsvereniging Hermeline uit Zeveneken) is een olieverfschilderij met ganzen die de vrijheid tegemoet vliegen. Verderop in de Sint-Elooistraat een grote afdruk van de titelfoto van de fotoreeks “Rusthuisrebel” van Bennie Vanderpiete. Bij die fotoshoot werden bewoners van het WZC (“rusthuis”) met aangepaste kledij en wat attributen, “rebels” in beeld gebracht.
Kris Reynebeau sluit met haar werk “Hoop” (Sint-Elooistraat 68) lus 2 af. “Er is nog veel werk om mensen te overtuigen om niet laks om te gaan met onze aardbol! Hoever zullen we nog gaan vooraleer onze natuur onherroepelijk verloren is?” aldus Kris.

Kunst achter Glas - Lus 2 - © Bennie Vanderpiete

Fotoreeks
In onze fotoreeks ontdekt u alle kunstwerken van lus 2. Het was niet altijd eenvoudig om ze te fotograferen, o.m. door de reflecties in de ramen waar de kunstwerken achter stonden. Maar dat is nu éénmaal Kunst achter Glas. Veel kijkplezier.
(Klikken op de titel van onderstaand album, of het logo van facebook,om de reeks te openen).