Nog kaarten beschikbaar voor “Intelligente mensen” van toneelvereniging Ludio

Bennie
1 reactie(s)
Ludio - Intelligenten mensen  © Bennie Vanderpiete

Tekst en foto's © Bennie Vanderpiete

Op 14, 15, 21 en 22 oktober speelt Toneelgroep Ludio het toneelstuk  “Intelligente mensen” in zaal Hermeline in Hyfte. De voorstellingen zijn nog niet uitverkocht, er zijn nog plaatsen

Ludio - Intelligenten mensen  © Bennie Vanderpiete

“Intelligente mensen”

“Intelligente mensen” gaat over drie koppels die bevriend zijn. De mannen kijken regelmatig samen naar een voetbalwedstrijd, alhoewel ze voor verschillende teams supporteren. Thomas en David dragen K.A.A Gent in hun hart terwijl Alexander het mauve shirt van Anderlecht verkiest. En als er eens geen wedstrijd is, gaan ze op café en spelen “chapeau”. Hun echtgenotes komen samen om “Thuis” te kijken of om eens te “koffiekletsen”.

Ludio - Intelligenten mensen  © Bennie Vanderpiete

Hoe verscheiden ze ook zijn, toch hebben ze allemaal iets gemeen: ze zijn niet erg pienter. Op een van die avonden vertelt David trots aan zijn vrienden hoe hij aan Chloé een “voorlopige scheiding “ voorstelde: ze blijven onder hetzelfde dak, tot er zich iets anders aandient. Maar… zo gaat de bal aan het rollen, ook bij de andere “intelligente koppels”. Dat leidt tot heel wat discussies, achterdocht en… een verrassend einde. Het stuk “Des gens intelligents” werd geschreven door de Fransman Marc Fayet die er op 27 april 2015 in eigen land de “Molière de la comédie” mee won.  

Ludio - Intelligenten mensen  © Bennie Vanderpiete
 
De cast

"Intelligente mensen" gaat dus over 3 bevriende koppels. David (Dimitri Vanbelleghem) en Chloé (Patricia De Clercq) zijn het koppel van de “voorlopige scheiding”. Alexander (Wim Bonte) is de Anderlecht fan die getrouwd is Marina (Hilde Ost). Thomas (Paul Bracke) is al 15 jaar samen met Gina (Christa Haertjens). Paul Bracke en zijn echtgenote Christa stonden al wel meer samen op de planken, maar deze keer spelen ze voor het eerst een echtpaar. Regisseur van deze productie is Marc Houtekier, een theaterbeest dat aangebracht werd door Bob Vanden Eynde.

Ludio - Intelligenten mensen  © Bennie Vanderpiete

Zaal Hermeline vs. Uyttenhove

Toneelgroep Ludio speelde jarenlang zijn voorstellingen in Orphanimo. Dit blijkt nu niet meer mogelijk. Zaal Uyttenhove is voor deze kleine toneelvereniging te duur en de voorwaarden zijn ongunstig (o.m. doordat ze 2 weekends na elkaar spelen). Dus verhuisde het gezelschap, noodgedwongen, naar zaal Hermeline. Ludio verdient beter!

Ludio - Intelligenten mensen  © Bennie Vanderpiete

Voorstellingen

Ludio speelt 4 voorstellingen van “Intelligente mensen”:  op 14, 15, 21 en 22 oktober, telkens om 20 uur in zaal Hermeline in Hijfte. Alle toeschouwers hebben een zitje aan een tafel zodat men, met een drankje, kan genieten van de productie. Er zijn nog kaarten voor de 4 voorstellingen, zeker voor de vertoningen op vrijdag. Reserveren kan per mail (reservaties@ludio.be) of telefonisch (0471/425 125). Maar u kan ook zonder reservatie gaan kijken. Volwassenen betalen 10 euro, studenten 6 euro. De vip formule (met gratis drankje en versnapering) kost 15 euro.

Ludio - Intelligenten mensen  © Bennie Vanderpiete