Nog tot 18 uur vandaag zondag

Jean Marie
0 reactie(s)
opendeur brandweer 2022 Lochristi

Tekst  - Foto JMDB ©

Het is ondertussen 6 jaar geleden dat de brandweer haar tweejaarlijkse opendeur hield. Vandaag is het eindelijk weer zo ver Nog tot 18 uur ben je er welkom. Wij gingen alvast al eens een kijkje nemen. Veel bezoekers met kinderen, die met de fiets kwamen. Brandweer, Politie, Dienst 112 en het Rode Kruis waren present.

Vandaag, zondag 25 september 2022 gooide Brandweer Zone Centrum - Post Lochristi de deuren open voor het grote publiek. Er worden spectaculaire demonstraties gegeven met onder meer een frietketel- en gasbrand, geforceerde ingang, bevrijding uit voertuig, brandbestrijding, …

vuur blussen frietketel opendeur brandweer Lochristi

Voor kinderen en jongeren worden er toffe activiteiten voorzien zoals blussen, spelletjes spelen met brandweermateriaal, een schminkstand. Wie zich een echte brandweerman of vrouw wil voelen, zal ook kunnen rondlopen in een rookmobiel.

politie Puyenbroeck opendeur brandweer 2022 Lochristi

Rondom het terrein staan er verder nog infostands, kan je filmvoorstellingen bijwonen en iets lekkers eten en drinken ten voordele van vzw Brandweervrienden Lochristi. Ook Politie Puyenbroeck, het Rode Kruis en de Ambulancedienst 112 zijn erbij.

Rode Kruis Lochristi opendeur brandweer 2022

Steffi Dhont is de enige vrouw in de zone. Ze deed vroeger aan polsstokspringen maar heeft de topsport ingeruild voor een job en engagement.

Steffi Dhont brandweer zone centrum Gent opendeur brandweer 2022

De opendeurdag gaat door in en rond de kazerne van Lochristi, Koning-Boudewijnlaan 7.