Notedo(r)p

Jean Marie
0 reactie(s)

Kort - gebundeld nieuws uit onze gemeente met dit overzicht van deze week.

De Bosdreef wordt aangepakt en meer bepaald het kruispunt met de Boskapellaan, Ommegangstraat en Rozelaredreef. Er wordt een plateau aangelegd en ook de voorrangsregeling wijzigt. De werken starten maandag 5 maart en zullen medio mei beëindigd zijn, als alles meevalt. Voor de bussen van De Lijn is er een wegomlegging.

Ook op het kruispunt van Kapelstraat – Molenstraat en Oude Veldstraat in Zaffelare wordt een drempel aangelegd. Het kruispunt wordt afgesloten. Er is een omleiding voorzien. De werken zullen duren tot half april.

Moestuinen zijn weer helemaal terug. Het is een nieuwe hype. Topchefs hebben hun eigen kruiden- en groentetuin en gebruiken lokale producten. Lekker lokaal is trendy.

In samenwerking met Velt organiseert de gemeente een moestuincursus van 4 avonden. De eerste les gaat door op 28 maart. Inschrijven is noodzakelijk via duurzaamheid@lochristi.be – 09 326 88 24. Je betaalt 10 of 30 euro.

Aimé Wille werd gisteren 104. Hij verblijft in het WZC Sint-Vincentius in Zaffelare en het bestuur zette hem in de bloemetjes. Hij is de oudste inwoner van onze gemeente.

Van 2 tot 16 maart is er tijdens de jeugdboekenweek tijd voor boeken. Er zijn verschillende activiteiten en ook in de filialen van de deelgemeenten valt er wat te beleven. Meer informatie en reserveringen: bibliotheek@lochristi.be of raadpleeg onze agenda.

 

Omleiding en werfzone Molenstraat - Oude Veldstraat - Kapelstraat
Omleiding en werfzone Bosdreef - Boskapellaan - Rozelaredreef