Notendop Lochristi

Jean Marie
0 reactie(s)

Kort nieuws met wielrennen, politie, jarige, opening nieuwe grote winkel en geen bos.

Ondanks dopingschandalen en processen trekt de wielerwereld zich stilaan ook in onze contreien op gang. Het peloton geeft mee kleur aan de lente en dat zal ook hier het geval zijn. De wielervijfdaagse Baloise Belgium Tour (Ronde van België) zal dit jaar van start gaan in Lochristi. De gemeente is startplaats van de eerste rit van deze wielervijfdaagse op woensdag 22 mei en fungeert bovendien als gastheer voor de ploegenvoorstelling op dinsdagavond 21 mei.

Baloise Insurance is de nieuwe fusiegroep rond Mercator, Avézo en Nateus en maakt deel uit van de Zwitserse Baloise Groep. Het is de nieuwe hoofdsponsor na het afhaken van Bank van de Post, nu bpost bank. Meer informatie: http://sport.be.msn.com/rondevanbelgie

Op 23 januari werd Irena Hesters 101. Ze werd op 27/1 door het bestuur in de bloemetjes gezet.

Gisteren ging de eerste politieraad van de Zone Puyenbroeck door. Yves Deswaene blijft voorzitter. Zeventien personen legden de eed af. Open VLD kreeg 4 mandaten, CD&V en N-VA elk 2. Zelzate krijgt 4 zitjes, Wachtebeke 3 en Moerbeke 2. Meer informatie: www.pz5416.be

Coolblue opende afgelopen week zijn tweede winkel in Vlaanderen en koos voor Lochristi. Het is één van de grootste webwinkels in Vlaanderen met nu 208 webshops waar je allerlei elektronica en elektrische toestellen kunt kopen. De winkel aan de Lozen Boer is ongeveer 600m² groot en je kunt er terecht voor persoonlijk advies, het ophalen van bestellingen, aankopen en de service naverkoop. Het is de tweede winkel in Vlaanderen na Wilrijk.

Er zijn in de winkel vier specialistenpodia gecreëerd: tablets en telefonie – camera’s – laptops en Pc’s en TV’s. In Nederland zijn er al enkele meer en breidt men dit jaar ook uit. In Vlaanderen zijn er momenteel geen plannen voor bijkomende fysieke winkels. Wel zal men de webshops sterk uitbreiden.

In Tilburg komt een nieuw groot magazijn van ongeveer 13.000 m².

Snelheid van levering is belangrijk. Wie iets voor 22 uur online bestelt, ontvangt het ’s anderendaags al thuis. Meer informatie www.coolblue.be.

Op de gemeenteraad werd door CD&V een agendapunt toegevoegd met het voorstel een stuk bos van ongeveer 2 ha aan te kopen ter hoogte van Ruilare 115. Lochristi is erg bosarm en alleen in de uithoeken van de gemeenten is er bos. Zaffelare paalt aan het provinciaal domein en het oud vliegveld op de grens met Oostakker moet ooit bos worden.

De meerderheid wenste niet in te gaan op het voorstel wegens onder meer de ingewikkelde procedures. Het wordt volgende week openbaar verkocht en meer informatie vind je via http://notarim.be/nl/Pand_zoeken/te_koop:_openbaar/huis/detail/5070 - Een gemiste kans?