Notendop van ons dorp

Jean Marie
0 reactie(s)

Alicia Franck

De mountainbikester nam voor de eerst keer deel aan het Beneluxkampioenschap MTB Elite vrouwen in Zoetermeer en werd 7de.

Evi Van Acker

Ze werd knap vierde op het EK zeilen Radial in Ierland. Het was haar eerste wedstrijd na de OS 2012 in London waar ze brons behaalde.

De trainingsopbouw gaat verder en een volgend doek is het WK van 2 tot 7 oktober in Rizhao (China). Ondertussen is ze terug op Gentse bodem.

De slimste gemeente

VIER zoekt opnieuw de Slimste Gemeente en Lochristi zou graag weer deelnemen. Vorig jaar namen 81 gemeenten deel aangevoerd door hun burgemeester. Aarschot won de finale en is dan ook ‘Slimste Gemeente’.

Op vrijdag 20 september zoekt men naar de slimste man en de slimste vrouw tijdens de preselectie. Zij zullen met de burgemeester het quizteam vormen dat later op VIER meedingt naar deze titel. Inschrijven moet voor 16/9 (naam – adres – tf – mail) via deslimstegemeente@lochristi.be of tf aan Nathalie Buysse 09 326 88 27.

Verkeersplateau Hijfte-Center

Het plateau wordt heraangelegd. De klinkers worden vervangen door beton en de werken zijn gestart. Ze duren tot 4 oktober omdat dit gedurende een viertal weken moet uitdrogen en harden.

Er is een omleiding voorzien.