Notendo(r)p

Jean Marie
0 reactie(s)

Ook deze week sprokkelden we kort wat nieuws van eigen bodem in deze ‘Dorp in een dop’.

Joepla

Zaterdag 6 april kunnen kinderen van 4 tot 12 paaseieren zoeken op speelplein Joepla. Animatie, spelletjes, … en veel paaseieren. Inschrijven is verplicht via www.speelpleinjoepla.be. Wat laattijdig en een beetje vijgen na?

Werken

De werken vorderen zowel in de Bosdreef als in de Oude Veldstraat. Kleinere, lokale werken natuurlijk en niet te vergelijken met de verkeersellende voor 1 jaar die zich op het kruispunt van N449 en R4 ter hoogte van het JFK-hotel (voordien Cosmos) vanaf maandag zal voordoen. Pas volgend jaar kunnen we weer filevrij langs deze weg richting oostkust.

De Haanhoutstraat ziet er nu anders uit. Nu nog lente en warmte en het wordt mooi groen.

Gunstig bij-effect

Van Aalter tot Zwalm en ook in Lochristi op dinsdag 9 april vanaf 8 uur op de wekelijkse markt. De provincie lanceert de actie ‘Verbijsterende bijen’ en verdeelt zakjes bloemenzaad. Het zadenmengsel bevat elf verschillende soorten bloemen met veel nectar- en stuifmeelgehalte, goed voor 5 gram en 5 vierkante meter tuin.

De verdeling gebeurt deze keer via de gemeenten. Doel van de actie is de sterfte van honing- en solitaire bijen onder de aandacht te brengen.

Men heeft niet alleen aan de individuele burger gedacht.Ook gemeenten kunnen een stuk openbar domein inzaaien. Land- en tuinbouwers worden uiteraard niet vergeten. Zij doen een bijdrage door een perceelrand of hoekje in te zaaien met verschillende nectar- en stuifmeelrijke bloemen. Zij krijgen hiervoor een onkostenvergoeding. De imkers ontvingen begin maart een ‘Cornus Mas’ of gele kornoelje.

Meer informatie: www.oost-vlaanderen.be/bijen

Folder: http://www.oost-vlaanderen.be/docs/nl/if/9841folder%20verbijsterende%20bijen_bdef.pdf

Huwelijksverjaardag

Op 11 april vieren Roger Colle en Irma Van Acker hun 60 jaar huwelijk. Ze worden in Zaffelare in de bloemetjes gezet door het bestuur.

Edmond Troch

We vernemen zijn overlijden. Hij werd 75 en stond aan de wieg van de PVV hier. 'Mon' was jarenlang gemeenteraadslid voor de latere Open VLD.