NV-A nieuwjaarsreceptie

Jean Marie
0 reactie(s)
NV-A nieuwjaarsreceptie

© Bennie Vanderpiete

Gisteren hield ook NV-A Lochristi haar nieuwjaarsreceptie. De zeven mandatarissen zijn opnieuw verkiesbaar en de partij verwelkomde ook al nieuwe kandidaten Op de definitieve lijst en lijsttrekker is het nog even wachten.

Rik Van Leemputten

De Voorzitter verwelkomde de genodigden, terwijl Tom De Sutter en Wouter Vanden Broecke het kortgeding over de niet selectie van Dries Vanden Broecke pleitten en bijwoonden.

Hij opende zijn speech met de nieuwe slogan: een veilige thuis in een welvarend Vlaanderen. Meteen ook de loftrompet voor de 7 mandatarissen die met kennis van zaken opbouwende kritiek gaven op het gemeentelijk beleid.

Rik Van Leemputten dankte de bestuursleden Wim, Karl, Filip, Michiel, Erwin, Rudi, Raf, Guy, Christiane en Andy en zei dat het een genoegen is om al 5 jaar jullie voorzitter te mogen zijn en uitkijkt naar de samenwerking in huidig boeiend verkiezingsjaar.

“ Overtuig familie, vrienden, kennissen en collega’s van het feit dat de verandering werkt en dat we ook in Lochristi gaan voor een juiste en rechtvaardige verandering in denken én doen. Doe mee en steun onze campagne op elke mogelijke wijze. We hebben samen van onze afdeling een ploeg gemaakt welke we met vertrouwen naar de verkiezingsstrijd van oktober 2018 kunnen sturen. Onze kiezers zullen dit team tijdens de campagne leren kennen als de bekwame ploeg aan wie zij met gerust gemoed de sleutel van hun gemeentehuis kunnen afgeven.”

Hij verwees ook naar machtsmonopolie van Open VLD waarbij de vraag rijst of deze uitdagingen aan één partij kan worden overgelaten.

“ Wij hebben geen Trump nodig  (waarvan de Amerikanen zelf zeggen “Trump has two parts of brain, left and right. In the left side, there is nothing right. In the right side, there is nothing left “ ).

Wij hebben een Obama nodig die op de politieke uitdagingen in onze gemeente het juiste antwoord formuleert: yes we can! “

NV-A heeft de gezonde ambitie om de 2de partij van Lochristi te worden en dat bewezen de cijfers bij de nationale verkiezingen al.

Jan Jambon

De vice premier was er ook en gaf een overzicht van de verwezenlijkingen op Vlaams en Federaal niveau. Voor hem is het ook evident dat een nationalist een deelstaat leidt zoals dat in Baskenland, Catalonië en Schotland het geval is. Verder lichtte hij de items jobs,jobs – pensioenen – budget – asiel/migratie en veiligheid toe. In de gesloten centra komen veel plaatsen bij. Waar er voorheen amper 400 waren zullen er dat in 2020 1.200 zijn. Ook het probleem van de transmigranten die hier geen asiel wensen aan te vragen en als enig doel het Verenigd Koninkrijk hebben, kwam er sprake.

Kandidaten

Er werden geen lijsttrekkers of duwers voorgesteld. Alleen de groep, die richting 14 oktober trekt. In de komende weken worden de plaatsen toegewezen.

Dit zijn ze: Wim De Kée, Raf Cosyns, Karel Vanheuverbeke, Marc Bollaert, Christiane Schietse, Koen Bieseman, Eva Paelinck, Tom De Sutter, Wouter Van den Boecke, Yvan Lybaert, Michiel Van Loo, Rik Van Leemputten en Erwin Van Loo.