Onverhoopte zege voor SK Lochristi, SV Zaffelare pakt derbywinst

De inhaalwedstrijden deze week leverden heel wat ongewone ploegopstellingen op, omdat nogal wat spelers dit weekend skioorden gingen opzoeken in plaats van voetbalvelden. Voor SK Lochristi pakte dit goed uit, want ondanks de afwezigheid van een halve ploeg klopte men toch maar KFC Eeklo een ploeg uit de top 5 van het klassement. SV Zaffelare zette de buren van Dynamo Beervelde wat eenzamer op de laatste plaats.

Dynamo Beervelde – SV Zaffelare 1-2

De derby tussen Dynamo Beervelde en SV Zaffelare leverde niet meteen hoogstaand voetbal op. Dynamo begon het best aan de wedstrijd en op voorzet van Jorre Van Der Sypt kon Wannes Vispoel met een schitterend schot de thuisploeg op voorsprong trappen. SV Zaffelare kwam na deze treffer beter in de partij. Robbe De Ridder vond op het kwartier Louis Vercammen op zijn weg. Halfweg de eerste helft hing Maxim Thienpondt al te nadrukkelijk aan het truitje van een bezoekende aanvaller en de ref wees onherroepelijk naar de stip. Robbe De Ridder zette de bordjes in evenwicht. Kort voor rusten had doelman Vercammen een knappe redding in huis op een nieuwe poging van De Ridder en de Beervelde-doelman kon ook een poging van Robbe Blommaert onschadelijk maken. Zaffelare ging na de rust op zijn elan verder en Milan De Schoenmaecker vond meteen een attente thuisdoelman op zijn weg. Net voor het uur werd Zaffelare beloond. Een voorzet vanop links kwam bij Cedric Mbuyu die de 1-2 binnen trapte. Dynamo ging op zoek naar de gelijkmaker maar tot echte kansen kwamen ze niet. De beste mogelijkheid was nog voor Robbe De Ridder maar hij miste. Beervelde was niet meer in machte het tij te keren en leed een nieuwe nederlaag.

SK Lochristi – FCE Meetjesland 3-2

SK Lochristi miste meer dan een halve ploeg bij de inhaalwedstrijd tegen KFC Eeklo, maar uiteindelijk viel alles in een goede plooi. De bezoekers uit Eeklo namen de aanvangsfase voor hun rekening. Tot 2x toe zag men een bezoekende lobbal net over gaan. Eeklo claimde ook een strafschop na handsspel, maar de ref reageerde niet. Halfweg de eerste helft werd de bezoekende druk beloond. Een bezoekende inworp werd verlengd en Cédric Daelman scoorde met een mooie retro de 0 -1. Daarna nam SK Lochristi het initiatief over. Een individuele actie van Niels Vandedrinck kreeg geen mooie beloning en Ruben De Clercq trapte voorlangs na een knappe actie. Een poging van Arnor Lagast, na voorbereidend werk van Meric Balci, werd ook niet met een treffer beloond. Toch kreeg de thuisploeg loon naar werken kort voor de rust. Op hoekschop van Florian Dhondt kon Arnor Lagast vrij aan de tweede paal inkoppen. SK Lochristi ging op zijn élan verder na de pauze. Thibo Demaret redde een schot van Niels Vandedrinck en kort daarna schoot Meric Balci over na een goede doorsteekpas van Thano Devos. Eeklo reageerde met een kopbal van Andrew Debo na hoekschop, maar die poging ging net over.  Op het uur werkte de bezoekende doelman Demaret een bal onzorgvuldig weg in de voeten van Tim De Witte en die lobde vanop 40 meter de bal enig mooi in doel. Nadat de 2 2 werd afgekeurd na nipt buitenspel, lukte Eeklo toch de gelijkmaker nadat de ingevallen Leon Roeland een mooie actie afwerkte. Een puntendeling leek in de maak, maar de angel zat opnieuw in de slotfase. Khachatur Hovsepyan kopte in de slotfase een mooie voorzet nipt naast en in de blessuretijd kreeg Lochristi nog een vrije trap. Florian Dhondt krulde de bal vanuit een scherpe hoek naast een grabbelende doelman Demaret en zorgde voor een fel bevochten zege voor een heel jong SK Lochristi.