Ook CD&V kiest voor een vrouwelijke lijsttrekker

Met ‘De weg vooruit’ trekt CD&V stap voor stap richting oktober. Rita De Vylder trekt de lijst en Ase Van De Vijver en Elien De Clercq zijn de nieuwkomers tussen ervaring. Dirk Van Nieuwerburgh komt op plaats twee. Ervaring met lijstduwers Martine Van Waes en Danny Den Hert.

Zo kennen we alle lijsttrekkers en CD&V trekt de kaart van verjonging en vernieuwing.

Rita De Vylder

Rita De Vylder en Dirk Van Nieuwerburgh

“ CD&V vond het belangrijk om voor het eerst in de geschiedenis van CVP/CD&V in Lochristi een vrouw als lijsttrekker naar voor te schuiven. Dit wordt dus Rita De Vylder (51), een vaste waarde in de gemeenteraad en zaakvoerder in een tuin- en dierenspeciaalzaak. Als basis voor onze keuze speelde vooral dat Rita door haar 18 jaar ervaring in de gemeenteraad een zeer grote kennis heeft over vele dossiers, gebeten is door de lokale politiek, al jaren een trekkende en stuwende rol gespeeld heeft in onze lokale afdeling en ook alle waarborgen biedt om het team enthousiast op sleeptouw te nemen in de campagne. Naast haar actieve kennis van lokaal ondernemen staan bovendien ook dienstbaarheid en zorgzaamheid hoog in haar vaandel.
Bedoeling is de absolute meerderheid te breken waarbij CD&V de meest geschikte partner is om mee te besturen. De partij moet weer groter worden met meer mandaten.”

Dirk Van Nieuwerburgh

Hij was de afgelopen 6 jaar fractieleider in de raad, voetbaltrainer ook en kent Lochristi van kindsbeen.

Ase Van De Vijver

Ase Van De Vijver en Elien De Clercq

Ze is 27 en al een tijdje lid van jong CD&V. Jeugdhuis ‘De Beeste’ vond vooral steun bij CD&V om de lokale problemen op te lossen omdat de noden niet altijd het schepencollege bereikten en zij de belangen van de jongeren op die manier wil verdedigen. Ze is nog altijd lid en werkt er nog steeds als vrijwilliger maar zette een stapje opzij wegens haar activiteiten in Puyenbroeck. 

Elien De Clercq 

Jong en dynamisch en zaakvoerderbloemist van de firma Floré in de Hoekskensstraat. Momenteel is ze al OCMW-raadslid en samen met Ase wil ze de verjonging en de vervrouwelijking een duwtje geven.

Steven Schoonjans

Het is een bekende naam in het Loots landschap.

“ Steven is actief in verschillende sociale en culturele organisaties. Hij heeft een hart dat klopt voor de zwaksten en meest zorgbehoevenden in onze maatschappij. Sinds 2007 is hij een actief en gedreven gemeenteraadslid.”

Op plaats 26 en 27 kiest de partij voor ervaring om de lijst een duw te geven.

Danny Den Hert wordt lijstduwer en Martine Van Waes komt op de 26ste plaats.
CD&V maakte ook bekend dat Gunther Landuyt beslist heeft om niet meer deel te nemen aan de komende verkiezingen, een persoonlijke beslissing die zij betreuren. Hij was 12 jaar actief binnen de lokale politiek van gemeenteraad en OCMW.

CDenV Lochristi 2018
 

Scroll naar boven