Ook Rotary Lochristi zet mee schouders onder Kerstmarkt

Bennie
0 reactie(s)
Kerstmarkt 2022 - update - © Bennie Vanderpiete

Tekst en Titelfoto © Bennie Vanderpiete - Rotary Laarne - Lochristi

Op 11 december zal er terug een Kerstmarkt zijn in Lochristi. Ook Rotary Laarne-Lochristi zet nu mee de schouders onder het initiatief van vzw Flobine. Ondertussen zijn er al een 25-tal kraampjes gereserveerd en zijn er initiatieven om ook iets te doen in de kerk. Het gaat vooruit!

In oktober kon u hier al lezen dat Lochristi op 11 december terug een kerstmarkt zal hebben. Terug, want de laatste Kerstmarkt dateert al van 15 december 2019. Het was toen de 31ste editie, die georganiseerd werd door vzw ’t Amusement. Het is vzw Flobine, met o.m. Joris Serlippens en Guy De Bels, die het initiatief nam. En zij kunnen nu rekenen op de steun van Rotary Laarne-Lochristi die mee het evenement zullen organiseren.  

© Rotary Laarne - Lochristi

Serviceclub Rotary-Laarne

Serviceclub Rotary Laarne-Lochristi werd opgericht in 2008 en telt vandaag een 25-tal leden.
Zij zetten nu mee de schouders onder de wedergeboorte van de kerstmarkt in Lochristi. Daarvoor werd een eigen werkgroep opgericht. De serviceclub zal ook de “enige echte kerstman” uitnodigen in een winters kerstmanhuis, waar alle kinderen bij hem terecht kunnen voor een begroeting en een foto. Voor de kleuters van de derde klasjes van alle scholen uit Lochristi is er nog een extraatje. Via de scholen zullen kleurplaten verspreid worden die ze tijdens de Kerstmarkt zullen kunnen inruilen voor een geschenkje of een pannenkoek. Broertjes, zusjes en andere kleuters kunnen ter plekke kleuren, en ook de papa’s en mama’s worden niet vergeten. Alle kleurplaten worden opgehangen en zullen mee het kerstmanhuis versieren.

“We zijn blij hieraan te kunnen meewerken”, zegt voorzitter Erik Wuyckens. “Een kerstmarkt zorgt altijd voor extra warmte en verbondenheid in een gemeenschap en na de covid-lockdowns zijn we daar dubbel en dik aan toe. Bovendien past onze bijdrage helemaal in het centrale thema van ons werkjaar ‘22-‘23: ondersteuning van de allerbelangrijksten, maar helaas ook allerkwetsbaarsten, in onze maatschappij. Dat zijn en blijven onze kinderen.”

Kerstmarkt 2022 - update - © Bennie Vanderpiete

Nieuw initiatief

Het gaat dus vooruit met het initiatief dat vzw Flobine nam. Voor de Kerstmarkt zal er gewerkt worden met 30 gehuurde kraampjes. Die zullen opgesteld worden in Dorp-Oost, tussen Edugo en de kerk. Maar ook wie een standplaats wil met een eigen partytentje, is welkom. Ondertussen zijn er al een 25-tal kraampjes gereserveerd.

Kerstmarkt 2022 - update - © Bennie Vanderpiete

We hopen op 11 december een Kerstmarkt te kunnen aanbieden met 50 à 60 standen en met een echte kerstmarktsfeer. Ondertussen hebben we voldoende standen met drank. Een paar eetkraampjes met echte “kerstmarktspecialiteiten” (zoals de typische “Duitse worsten”, raclette, tartiflette, gestreken mastellen enz) zijn zeker nog welkom. Ook verenigingen allerhande (sportclubs, wijkcomités of socio-culturele verenigingen) kunnen deelnemen om hun organisatie en hun werking te promoten en/of iets te verkopen. Maar geen drank meer.” klinkt het bij de organisatoren.

Kerstmarkt 2022 - update - © Bennie Vanderpiete

Free podium en optredens

Evenementenradio VROB zal op 11 december ook aanwezig zijn en mee de Kerstmarkt opluisteren. Bij hun stand, ter hoogte van de ingang  Edugo, zal er een (free)podium zijn. Wie die dag graag zou optreden of iets opvoeren, van muziek tot stand-up comedy, mag een mailtje sturen naar de organisatoren. Het gros van de drankstanden zal zich in de buurt van dat podium bevinden. Publiek gegarandeerd dus. Ondertussen is er ook al een initiatief om een en ander in de kerk te organiseren. Maar daarover binnenkort meer nieuws.

Kerstmarkt 2022 - update - © Bennie Vanderpiete

Organisatiecomité en helpende handen?

“We zijn nog steeds op zoek naar bijkomende mensen zijn die actief mee willen helpen bij de organisatie van de Kerstmarkt” aldus Joris Serlippens. “Zij kunnen contact met ons opnemen  via het mailadres kerstmarkt.lochristi@gmail.com . Ook wie nog graag een standje zou hebben op de nieuwe Kerstmarkt, of graag zou optreden, stuurt best zo snel mogelijk een mailtje.”

Afspraak, zondag 11 december, van 14 tot 20 uur in Dorp Oost voor een 32ste Lootse kerstmarkt.


Kerstmarkt 2022 - update - © Bennie Vanderpiete